Prof. Dr. Ergün Seyfeli tarafından kalp sağlığı ile ilgili bilgi verildi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sağlık seminerleri devam ediyor. Prof. Dr. Ergün Seyfeli tarafından kalp sağlığı ile ilgili bilgi verildi.
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Seminer Salonu’ndaki seminerde kalp sağlığının önemi vurgulandı.
İnsanda ilk ortaya çıkan organın kalp olduğunu belirten Prof. Dr. Ergün Seyfeli, “Hayat kalp ile başlar ve yine kalp ile sona erer” dedi. Dünyada bir numaralı ölüm sebebinin kalp olduğunu belirten Prof. Dr. Seyfeli, “Türkiye’de de ölümlerin yaklaşık yüzde 40’ına kalp ve damar hastalıkları neden olmaktadır. Dünyada 18 milyon insan bir yılda kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybetmektedir. Kalp damar hastalıkları kanserden iki kat daha fazla ölüm sebebidir” dedi.
Kalbin ne denli önemli olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Seyfeli, “300 gram et parçası günde 7 ton kan pompalıyor” diye konuştu. Prof. Dr. Ergün Seyfeli, kalp sağlığını tehdit eden unsurlar ve bu unsurları bertaraf edecek önlemlerle ilgili de ayrıntılı bilgiler verdi.