Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında '100. Yılında Çanakkale' konferansı düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında '100. Yılında Çanakkale' konferansı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen konferansa okulların ilgisi büyüktü. Konferansı dikkatle dinleyen öğrencilerin zaman zaman gözlerinin dolduğu gözlendi.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Çanakkale savaşında yaklaşık üç yüz bin kişinin vatanını korumak için şehit olduğu vurgusunu yaparak "Bizim bu günlere gelebilmemiz için canlarını hiçe saydılar. Ortaya koydukları kahramanlığı tüm dünya gördü. Bize bu güzel vatanı bırakan bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Daha sonra 100. Yılında Çanakkale ruhu konulu konferansı veren Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarihçi Ahmet Nedim Kilci, savaştan hatıralar naklederek, "Çanakkale'de yaşananlar bir savaştan çok bir varolma mücadelesiydi. Yokluk içindeki ordumuz, kendisinden çok büyük imkanlara sahip kuvvetlere karşı kahramanca bir direniş gösterdi. İşte geleceğin anneleri babaları olarak bizler, bu mükemmel tarihimizden örnek almalı ve bizden sonrakilere de bu şanlı tarihimizin şuurunu aktarmalıyız" diye konuştu.