Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret etti

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada Kayseri'nin, Türkiye'nin en önemli şehirlerlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Büyükelçi Kudzmanas, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek amacında olduklarını kaydederek, "Öncelikle göreve yeni seçilmiş olmanızdan dolayı tebrik ediyor, görevinizde başarılar diliyorum. Kayseri, Türkiye'nin en önemli ticaret ve sanayi şehirlerinden birisi. Başta ekonomi olmak üzere eğitim, kültür gibi alanlarda işbirliğini artırmak istiyoruz. Ayrıca AB projeleri konusunda da ortak çalışma yapılabilir. İki ülke arasında son dönemde en üst düzeyde siyasi gelişmeler kaydediliyor. 2013 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ülkemizi ziyaret etmiş, ardından da bizim cumhurbaşkanımız 2014 yılında Türkiye'ye gelmişti. Yaşanan bu siyasi yaklaşım ekonomik, ticari ve kültürel alandaki gelişmeler açısından da güzel sinyaller veriyor. Biz de bunu daha üst noktalara çıkarmak için buradayız" diye konuştu.

İLK YABANCI KONUK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de kabul ettiği ilk yabancı konuğun Litvanya Büyükelçisi Kudzmanas olduğunu belirterek, "Burada göreve yeni başlamış olmama rağmen, belediye meclis üyeliği ve belediye başkanlığı geçmişim nedeniyle belediyecilik konusuna hakim birisiyim. Siz, kabul ettiğim ilk yabancı konuğumsunuz. Bu açıdan da teşekkür ederim. Kayseri, İpek Yolu'nun kavşak noktasında bulunan, binlerce yıllık geçmişi olan kadim bir kenttir. Kayseri'de endüstri, ticaret, sağlık ve 4 üniversitesi ile eğitim çok iyi durumdadır. Son dönemde yapılan yatırımlarla turizm alanında da iyi noktalara gelecek. Ayrıca endüstriyel tarım ve hayvancılık konusunda da gelişmeler yaşanıyor. Kayseri, genlerinde girişimcilik olan bir şehirdir. Yapılan tarihi kazılarda ilk fuar merkezi, ortaklık anlaşmaları ve çek-senet örnekleri çıkıyor. Bu da şehirde ticaretin çok eski yıllardan beri yapıldığını gösteriyor. Binlerce yıldır süregelen geleneksel ticaret anlayışının yanında şimdilerde üçüncü jenerasyon dışa açılma konusunda çok daha vizyon sahibi ve atılımcı. Yeni nesille birlikte ülkeler arasındaki işbirliğinın daha hızlı gelişeceğine eminim. Biz de bu konuda belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Ziyarette günün anısına Başkan Çelik, Büyükelçi Kudzmanas'a bezemeli bir cam vazo hediye ederken, Büyükelçi Kudzmanas da Litvanya'ya özgü bir kol düğmesi takımı ile karşılık verdi.