Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası’nın 2017-2018 dönemi tamamlandı.
Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası’nın 2017-2018 dönemi tamamlandı. Kampanyada en fazla pil toplayan okullara Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda ödülleri verildi.
Atık Pil Toplama Kampanyası’nın ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darendelioğlu, pillerin doğayı kirleten en tehlikeli atıklar arasında olduğunu söyledi. Küçük yaşlardan başlayarak eğitimlerin artırılması ve bu fikirlerin canlı tutulması için herkese görev düştüğünü ifade eden Darendelioğlu, “Bu kapsamda çocuklar ve gençlerde çevre bilincinin artırılması için çevre projelerini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bizlere düşen halkımızın bu projelere sahip çıkmasını sağlamaktır” dedi.
Konuşmaların ardından kampanyada en çok pil toplayan okullarla Vali Yardımcısı Nail Anlar ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darendelioğlu tarafından verildi. Kayseri’de en fazla atık pili toplam 700 kilo ile Erciyes Koleji İlkokulu topladı. Ödül töreninde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği de çevreye duyarı projeleri nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür plaketi takdim etti.