Hayırsever insanları ile tanınan Kayseri artık hayırsever kurumlarıyla da tanınacak

Hayırsever insanları ile tanınan Kayseri artık hayırsever kurumlarıyla da tanınacak. Büyükşehir Belediyesi Cırgalan'ın ihtiyaç duyduğu okulun temelini törenle attı. Başkan Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl beşinci okulun temelini attıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Cırgalan'a yaptırılacak olan okulun temeli törenle atıldı. Törene Başkan Çelik'in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, bürokratlar ve Cırgalan halkı katıldı.

Tören alanında alkış ve tezahüratlarla karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, vatandaşlarla yakından ilgilendi ve bir süre kucağına aldığı küçük bir bebeği sevdi.

"ÖNCELİĞİMİZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLER"

Törende ilk konuşmayı yapan Başkan Mustafa Çelik, Kayseri'nin Türkiye ortalamasının üzerinde büyüdüğünü ve bu nedenle ihtiyaçların arttığını söyledi. İhtiyaçların başında eğitim tesisleri geldiğini dile getiren Başkan çelik, "Biliyorsunuz Kayserililer her şeyi devletten beklemezler. Hayırseverliliği ile dünyaca nam salmış biz özelliğimiz var. Kayserililer hayırseverdir de belediyeler durur mu? Biz de belediyeler olarak 'görevimiz değil' demeden halkın talepleri ne yöndeyse bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Bu tesisle beraber bu sene temelini attığımız okul sayısı beş oldu. Çevre düzenlemesi yaptığımız ve onarımını üstlendiğimiz onlarca okulu saymıyorum. Belediyeler sizler için var. Sizin bugününüzü yarınınızı düşünmek için çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken de önceliğimiz geleceğimizin teminatı gençlerimiz" dedi. Başkan Çelik, Cırgalan'a yapılacak okulun anıtsal bir yapı özelliğinde ve çok güzel olacağını belirterek hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de konuşmasında, Cırgalan'ın en önemli ihtiyacının bu okulla giderileceğini belirtti. Okul yapmanın belediyelerin asli işi olmadığını da hatırlatan Özhaseki, "Başka illerde belediyeler asli işleri dışındaki problemlere bakmazlar; ama Kayseri'deki belediyeler olarak her türlü sorunu omzumuza alıp taşımaya çalışıyoruz. Bu mantıkla da Kayseri düzenli, dengeli ve uyumlu gelişiyor" dedi. Konuşmasında 1 Kasım seçimlerine ilişkin değerlendirmeler yapan ve 7 Haziran seçimleri sonrası gerçekleştirilen koalisyon görüşmelerine de değinen Mehmet Özhaseki, koalisyon görüşmeleri sırasında partilerin tribünlere oynadığını ve AK Parti'nin teklifine karşılık çeşit çeşit şartlar öne sürdüklerini söyledi. Özhaseki bu nedenlerle ülkedeki gelişmenin sürmesi ve terörle etkin mücadelenin devamı için 1 Kasım'da tek başına iktidarın çıkması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından okulun temeli katılımcılar tarafından atıldı. Törenden sonra Kayseri Milletvekili Özhaseki ve Başkan Çelik, okuldan yararlanacak olan Cırgalan'daki öğrencilerle fotoğraf çektirdiler ve vatandaşlarla sohbet ettiler