Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kayseri'nin başta ticaret ve sanayi olmak üzere birçok alanda öncülük yaptığını ve dinamo şehir konumunda olduğunu söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kayseri'nin başta ticaret ve sanayi olmak üzere birçok alanda öncülük yaptığını ve dinamo şehir konumunda olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaretinde yaptığı açıklamada Kayseri'den övgüyle bahseden Bakan Işık, Kayseri'nin Türkiye'nin gelişimine çok büyük katkılar sağladığına vurgu yaparak, "Kayseri, başta sanayi ve ticaret olmak üzere birçok alanda ülkemizin dinamo şehri konumunda. Türkiye'nin dışa açılmasında ve gelişiminde çok büyük katkıları var. Özellikle girişimcilik ruhu takdire şayan. Bunun yanısıra şehre tutkunluk, şehrin gelişimi için birlikte çalışma örnek alınacak bir tavır ve davranış. Hayırseverlerin şehre yaptığı katkı da bunun en güzel göstergesi. Kayseri'de her zaman Türkiye'ye örnek işler yapılıyor" dedi.

HASEKİ BAŞKAN'A ÖVGÜ

Bakan Işık konuşmasında bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'ye de övgülerde bulunarak, "Kayseri'nin değişiminde ve gelişiminde, işbilir başkan Mehmet Özhaseki'nin çok büyük katkısı var. Kayseri'de çok iş yaptı. Kendisine buradan, tüm yaptıkları için teşekkür ediyorum" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri'nin tarihsel gelişimini ve Büyükşehir Belediyesi tarafından son dönemlerde yapılan çalışmaları anlattı.

Ziyarette konuşmaların ardından günün anısına karşılıklı hediyeler verildi. Bakan Işık belediyede ayrıca şeref defterini imzaladı.

BİLİM MERKEZİ'NDE İNCELEMELER

Bakan Işık, Büyükşehir Belediye ziyaretinin ardından yapımı tamamlanmakta olan Bilim ve Teknoli Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Başkan Çelik ve beraberindekilerle birlikte merkezi gezen ve yetkililerden bilgiler alan Bakan Işık, burada yaptığı açıklamada çocukları bilim sevgisiyle yetiştirmek amacıyla bu konuya büyük önem verdiklerini ifade etti ve bilim merkezlerine 1 milyar dolar kamu kaynağı ayırdıklarını söyledi.

Binayı yaparak hizmete hazır hale getiren Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür eden Bakan Işık, içerisinde sergilenecek ve uygulanacak ürünlerin de TÜBİTAK tarafından hazırlanmakta olduğunu sözlerine ekledi.