Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından; merkezi sistemle ısınan binalar, iş merkezleri ve sitelerin yakma saatleri ile ilgili bir açıklama yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından; merkezi sistemle ısınan binalar, iş merkezleri ve sitelerin yakma saatleri ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada doğal gazlı binalar için ilk yakma saati uygulamasının söz konusu olmadığı belirtildi.

Bilindiği üzere, 20.05.2014 tarih ve 299 sayılı, Kayseri Valiliği, İl Mahalli Çevre Kurulu kararı gereğince 30 Ekim 2015 tarihi itibarıyla şehir merkezinde merkezi sistem ile ısınan bina, konut ve işyerlerinde katı ve sıvı yakıt kullanımı sonlandırılarak alternatif temiz yakıt sistemlerine geçiş işlemleri tamamlanmıştı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nca yapılan açıklamada doğal gaza geçiş işlemlerini tamamlayan tüm bina, site, iş merkezleri ve konutlar için "ilk yakma saati" veya "yakma günleri" gibi herhangi bir yasaklama veya sınırlamanın olmadığı belirtildi.

Açıklamada, bina yönetimlerinin hava şartlarını dikkate alarak ısınma kazanlarını yaktırabilecekleri kaydedildi.