Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Geleneksel Erciyes Engelliler Kar Festivali Erciyes’te gerçekleştirildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle açık alandaki etkinlikler, Arlberg Cafe’ye alındı. Yurt içinden ve yurt dışından katılımcıların büyük ilgi gösterdiği festivale, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı’nın yanısıra 40 ilden yaklaşık 250 engelli sporcu katıldı.Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile başlayan festivalin açılışı konuşmasını yapan Sponsor firma Arlberg Cafe’nin sahibi Mehmet Eğlencelioğlu 5.’si düzenlenen engelliler kar festivalindeki temel amacın farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.Ardından konuşan Erciyes Engelliler Kış ve Doğa Sporları Kulübü yöneticisi Kadir Can Gökalp de eve bile çıkamaz denilen engellilerin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sunmuş olduğu imkanlarla birlikte artık dağa bile çıktıklarına dikkat çekti.Daha sonra kürsüye gelen Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes dağında 10 yıldır sürdürülen çalışmaların sonuç vermeye başladığını ifade ederek, “Günümüzde Erciyes dağı sadece Kayseri’nin değil dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girmiştir. Erciyes projesi sadece engelsiz vatandaşlarımız için değil toplumun her kesimi düşünülerek geliştirilmiştir. Bu kapsamda engelli kardeşlerimiz için de bir spor kulübü kurduk ve onlara da hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.Törende son olarak konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün de engelli vatandaşların aynı engelsizler gibi hayatın her alanında bulunmalarını canı gönülden istediklerine vurgu yaparak, “Engelli kardeşlerimizin, hayatın her alanında bulunmalarını çok istiyoruz ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Bu festival de bunlardan birisi. Bu ve buna benzer düzenlenen tüm etkinliklerde engelli vatandaşlarımızın da yer alması için tüm güvenlik önlemlerini alıyoruz ve gerekli altyapısı sağlıyoruz” diye konuştu.Konuşmaların ardından çeşitli etkinlikler ve konserler gerçekleştirildi. Katılımcılara sucuk ekmek ikramının yapıldığı festivalde engelli vatandaşlar doyasıya eğlendi.Yapılması planlanan fakat hava şartlarının uygun olmamasından dolayı görme, işitme ve bedensel engelliler alp ve kuzey disiplini yarışmaları Pazar gününe ertelendi.

GÖRME ENGELLİLER KOÇ DAĞI ZİRVESİ YAPTI

Diğer yandan Arlberg Erciyes Gençlik Spor Kulübüne bağlı görme ve bedensel engelli 5 kişilik sporcu kafilesi refakatçi ve doktor gözetiminde Erciyes Koç Dağı’nın zirvesine çıktı. Sabah 6.30’da başlayan zirve yürüyüşünü öğleye doğru tamamlayan grup, Tekir Yaylası festival alanına dönüş yaptı.