Bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Amerika'nın Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams Kayseri'deki tarihi mekanlar ile Erciyes'i ziyaret etti

Bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Amerika'nın Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams Kayseri'deki tarihi mekanlar ile Erciyes'i ziyaret etti. Erciyes'in dört mevsim ziyaret edilebilecek harika bir yer olduğunu ifade eden Konuk Belediye Başkanı, zirveden çağrı yaparak herkesi Erciyes'i görmeye davet etti.

Amerika'nın New York şehrinin en kalabalık ve en varlıklı bölgesi olan Brooklyn'in Belediye Başkanı Eric Adams Kayseri'deki temasları kapsamında Erciyes'i de ziyaret etti. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı tarafından karşılanan Eric Adams ve beraberindekiler Erciyes'e hayran kaldı. Brooklyn heyetine Murat Cahid Cıngı tarafından Erciyes'in dev maketi üzerinde bilgi verildi. Konuklarına Erciyes'le ilgili bir brifing de veren Cıngı, Erciyes'in Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımlarla dünyanın en iyi kış turizm merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti. Açıklamalarında ulaşım kolaylığına da vurgu yapan Cıngı, havaalanından yarım saatlik mesafede bulunan Erciyes'in bu özelliği ile dünyanın en yakın kayak merkezi olduğunu kaydetti.

Konuk Belediye Başkanı Eric Adams ve beraberindekiler 10'ar kişilik gondollara 2 bin 650 metre yükseklikteki istasyona çıkarak şehri kuşbakışı görme imkanı da buldular. Brooklyn Belediye Başkanı gördüğü manzaradan çok etkilendiğini söyledi.

"ERCİYES DÖRT MEVSİM GÖRÜLECEK BİR YER"

Kayseri ve Erciyes'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Brooklyn Belediye Başkanı Adams, zirveden çağrı yaparak herkesi Erciyes'e davet etti. Adams şunları söyledi: "Genelde kayak merkezleri kış mevsiminde gelinen yer gibi düşünülüyor; ama Erciyes dört mevsim gelinebilecek güzel bir manzarası ve temiz havası olan harika bir yer. Herkese Erciyes'i ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Türk misafirperverliğinin de harika olduğunu söyleyebilirim. Çok etkilendim." Brooklyn Belediye Başkanı Adams açıklamalarını "Kış sezonunda tekrar görüşmek üzere" sözleriyle bitirdi ve tekrar Kayseri'ye geleceğinin mesajını verdi.

Amerikalı Belediye Başkanı Eric Adams'a Erciyes'i ziyareti anısına Dr. Murat Cahid Cıngı tarafından Mimar Sinan ve Erciyes'in tasvir edildiği bir tablo hediye edildi.

"BROOKLYN AMERİKA'NIN KAYSERİ'Sİ"

Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams Kayseri temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile de çok sıcak bir görüşme gerçekleştirmiş ve bu görüşmesi sırasında "Brooklyn Amerika'nın Kayseri'si" benzetmesini kullanmıştı.