Bu yıl Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez Avrupa Snowboard Kupası (FIS Snowboard Europa Cup) düzenlenen Erciyes'te bu kez Dünya Şampiyonası yapılması için Türkiye Kayak Federasyonu harekete geçti

Bu yıl Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez Avrupa Snowboard Kupası (FIS Snowboard Europa Cup) düzenlenen Erciyes'te bu kez Dünya Şampiyonası yapılması için Türkiye Kayak Federasyonu harekete geçti. Federasyon yetkilileri bu prestijli organizasyonu Erciyes'te yapma taleplerini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e ilettiler.

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Snowboard Sorumlusu Mehmet Güney ile şampiyonaları düzenleyen Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret ettiler. Ziyarette Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı da hazır bulundu.

Ziyarette Uluslararası Kayak Federasyonu'nun (FIS) en prestijli yarışlarından olan Dünya Snowboard Kupası'nın Erciyes'te düzenlenmesi isteği iletildi. Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu bu önemli organizasyonu farklı etkinliklerle birlikte yapabileceklerini belirtirken, Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Güney de Snovboard Dünya Kupası'nı Türkiye'ye getirmek istediklerini söyledi. Erciyes'in Türkiye'nin en iyi dağı olduğunu vurgulayan Güney, "Normalde bu organizasyonu hemen vermezler. Eurocup'ı 3-4 sene yapın görelim derler. Birinci seneden Dünya Kupası alınmaz. Ancak bu yıl düzenlenen Eurocup, yetkilileri çok memnun etti. Biz de şimdi Dünya Kupası'nı verin diye zorluyoruz. Kayak camiası için çok prestijli bir organizasyon. Dünyaca ünlü kayak merkezleri bu tür organizasyonlarla tanındı. Erciyes Türkiye'de şu an en iyi dağ. 25 senedir kayak yapan birisiyim. Erciyes her haliyle çok mükemmel. Bunu insanlara duyurmamız gerekiyor. Word Cup organizasyonu yapıldığı yerin prestijini artıran bir organizasyon" dedi.

Başkan Çelik de böyle bir organizasyonun Erciyes'te düzenlenmek istenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra kararlarını vereceklerini kaydetti.