Uluslararası bir içecek markasının sponsorluğunda gerçekleşecek "Gazozuna Kapışalım" isimli Snow Kite yarışmaları haftasonu dünyanın en güzel Snow Kite (Paraşüt Kayağı) pistlerinden birisine sahip Erciyes'te yapılacak

Uluslararası bir içecek markasının sponsorluğunda gerçekleşecek "Gazozuna Kapışalım" isimli Snow Kite yarışmaları haftasonu dünyanın en güzel Snow Kite (Paraşüt Kayağı) pistlerinden birisine sahip Erciyes'te yapılacak.

Yarışlar öncesi bir açıklama Erciyes A.Ş. Yön. Krl. Bşk. Dr. Murat Cahid Cıngı, "Erciyes uluslararası kayak dergilerinde dahi övgüyle bahsedilen Paraşüt Kayağı pistlerine sahip. Özellikle Tekir Bölgemiz hem hava akımının ideal olması, hem gittikçe yükselen rahat eğimi, hem de etrafta ağaç olmaması hasebiyle Snow Kite diye isimlendirilen paraşüt kayakçılarının en gözde mekanı. Tüm dünyadan dağımıza paraşüt kayağı için her yıl gelen sporcular var ve kendileri de Erciyes'in bu spor için dünyada emsalsiz olduğunu vurguluyorlar. Ayrıca Erciyes yönetimi olarak bizi memnun eden diğer gelişme de Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bu yatırımlara büyük markaların da dikkat kesilmesi ve reklam faaliyetlerinde Erciyes'i tercih etmeleridir. Özellikle Avrupa Kupası gibi uluslararası ve ulusal yarışmalar Erciyes'in büyük markalar tarafından da duyulmasına vesile oldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Alaçatı, Gökçeada, Gökova, Ayvalık gibi ülkemizin dört bir tarafından gelen paraşüt kayağı sporcuları Erciyes'te hem keyifli anlar yaşayacak hem de ortaya konulan mükafatları haketmek için heyecan dolu bir haftasonu yaşayacaklar" dedi.

"SNOW KİTE İÇİN MÜKEMMEL BİR ORTAM VAR"

Organizatör Volkite Snow Kite Kulübü ve Etkinlik Ajansı temsilcileri Cüneyt Gazioğlu ve Volkan Günel de Erciyes'in bu kayak türü için dünyada eşi benzeri olmadığını, pistler dışında kilometrelerce uzunluktaki sahada keyifle snow kite yaptıklarını ve bu yüzden Erciyes'te bu yarışmayı yapmak istediklerini vurguladı.

Ayrıca ulaşım, konaklama, hizmet kalitesi ve bütçe gibi unsurlarında Erciyes'te çok büyük avantajlar sunduğunu hatırlatan Volkan Günel, kendilerinin yıllardır Erciyes'te paraşüt kayağı yaptıklarını ve müşterileri olan markayı da "Gazozuna Kapışalım" yarışmaları için buraya yönlendirdiklerini sözlerine ekledi.