Büyükşehir Belediyesi tarafından Felehayi ve ona bağlı mahallelelerde yaptırılacak olan bir dizi yatırım için temel atma töreni düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Felehayi ve ona bağlı mahallelelerde yaptırılacak olan bir dizi yatırım için temel atma töreni düzenlendi.

Felahiye Kadın ve Gençlik Merkezi başta olmak üzere Baraj Kenarı Mesire Alanı, Meydan düzenleme çalışması, 3 adet kapalı pazar yeri ve 3 adet mini futbol sahasının yapımını içeren temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi'nin önceki Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve ilçe belediye başkanlarının yanısıra partililer ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, kendilerine zengin bir ortak geldiğine vurgu yaparak, "Bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'nin planlayıp şimdiki başkanımız Mustafa Çelik'in temelini attığı bu tesis ve diğer birçok yatırım Felahiyemiz için büyük önem taşımaktadır. Zira kendi imkanlarımızla bunları yapmamız mümkün değildi. Bu zengin ortak olmasaydı, 20 yıldır hiç hizmet üretemeyen Felahiye Belediyesi'nin bunları yapması mümkün olur muydu? İlçemezi desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi'nin eski ve yeni başkanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİNİN YARISI İLÇELERE

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de 500 milyon liralık Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yarısını 11 ilçeye harcayacaklarına dikkat çekerek, "Bu yılki bütçemiz 500 milyon lira. Bunun yarısını yani 250 milyon lirasını ilçelerimize yapılacak hizmet ve yatırımlar için planladık. Felahiye'ye de hem bugün temelini attığımız işler için hem de önümüzdeki günlerde yapacağımız hizmetler için 40 milyon liralık yatırım bütçesi ayarladık. Felahiye Belediyesi'nin bu kadar büyük bütçeli yatırımları kendi imkanları ile yapması mümkün değildi. Ama biz ilçelerimizin kalkınması ve gelişmesi için hem altyapı hem de sosyal-kültürel alanda hizmet üstüne hizmet yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ; İNSANLARI DOĞDUĞU YERDE DOYURMAK"

İnsanları doğduğu yerde doyurmak gibi bir hedefle ilçelere yatırım hamlesi başlattıklarını ifade eden Başkan Çelik, köyden kente göç, son yıllarda ülkemizde çokça konuşulan ve çözülmesi gereken bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlar, akademisyenler, konuya taraf olan herkes konu üzerinde günlerce belki aylarca konuşuyor. Ama konuşmaktan öte de yol alınamıyor. Köyden kente göçü durdurmak için söyleme değil eyleme ihtiyaç var. Biz Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren yeni büyükşehir belediyeleri kanununu fırsat bildik ve ilçelerimizin, köylerimizin makus talihini tersine çevirmek için programlar yaptık. Hatta seçimlerden bile önce tüm ilçelerimizi ve onlara bağlı diğer yerleşim yerlerini gezerek vatandaşlarımızı dinledik, sorunlarını, sıkıntılarını, ihtiyaçlarını tespit ettik. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte de harekete geçtik, projelerimizi hazırladık, ihaleleri yaptık bugün de heybemiz dolu olarak karşınıza geldik" dedi.

SOSYAL-KÜLTÜREL HİZMET AĞI

Daha sonra Felahiye'ye yapılacak olan tesis ve yatırımlar hakkında da bilgiler veren Başkan Çelik, Başkan Özhaseki'nin şehir merkezinde yaptıkların benzer işleri ilçelere de yapma gayretinde olduklarını söyleyerek, "Heybemizde ilk olarak 'Kadın ve Gençlik Merkezi' var. Bu merkezde bir yandan gençlerimiz vakitlerini nezih bir ortamda en güzel ve verimli şekilde değerlendirirken bir yandan da kadınlarımız için kendilerini geliştirebilecekleri mesleki eğitimler, el sanatları ve beceri kursları açılacak. Burada bir meslek sahibi olan kadınlarımızın istihdama katılmaları daha kolay olacak. Veya evlerinde yaptıkları el sanatları, ev tekstili vs. gibi ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağlayacaklar. Bunun dışında heybemizde baraj kenarında mesire alanı var, Felahiye Meydanı'nın baştan aşağı yenilenerek yazın tozdan, kışın çamurdan kurtarılması var. Ayrıca hem Felahiye merkezde hem de Büyük Toraman ve Kayapınar'da kapalı pazar yerleri ve futbol sahaları yapımı var. Bugün burada bütün bu tesis ve yatırımların temelini atıyoruz. Önümüzdeki günlerde de altyapı yatırımları ve atıksu arıtma tesisi için, Göğdere yolu için ve bazı diğer yatırımlar için yeniden karşınızda olacağız inşallah. Bütün bu yatırımlar için de Felahiye'ye 40 milyon lira harcayacağız" diye konuştu.

"BİRLİKTE RAHMET, AYRILIKTA AZAP VARDIR"

Törende son konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi'nin önceki Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki de son bir yıl içinde Felahiye'ye 7. kez geldiğini ifade ederek, "21 yıl Kayseri'ye hizmet ettim ve gönül rahatlığı ile yerimi Mustafa Başkan'a bıraktım. Allah ona da uzun hizmet ömürleri versin. Siyaset insana hizmet etme ve Allah'ın rızasını kazanmaya vesiledir. Seçimlerden önce geldiğimde yürürlüğe girecek olan kanunla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin burada neler yapabileceğini anlattım. Benim buraya bu 7. gelişim ve her bir gelişimde Felahiye'nin sorunlarını ve yapabileceklerimizi konuştuk. Şimdi Allah'a hamdolsun bu yatırımlar yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı. Her zaman söylediğimiz gibi birlik-beraberlik rahmettir. Ayrılık da azap vardır. Bu beraberliğin faydasını Felahiye de görecek diğer ilçeler de görecek" dedi.

Başkan Özhaseki'nin konuşmasının ardından dua edilerek Felahiye Kadın ve Gençlik Merkezi'nin temeline ilk harç kondu.