Büyükşehir Belediyesi Genç KAYMEK izcileri Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen Etnospor Kültür Festivali'ne katıldı

Büyükşehir Belediyesi Genç KAYMEK izcileri Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen Etnospor Kültür Festivali'ne katıldı. İzciler, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile de bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Genç KAYMEK, öğrencilere sadece derslerinde destek vermekle kalmıyor, onların daha sosyal bireyler olması için de bir dizi faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu çerçevede kurulmuş olan Genç KAYMEK İzcilik Kulübü yapmış olduğu etkinliklere bir yenisini daha ekledi. İzciler, İstanbul'da yapılan ve Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen Etnospor Kültür Festivali'ne katıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş olan ata sporlarımızın ve kültürümüzün yeniden canlanması amacıyla gerçekleştirilen festivalde; yağlı güreş müsabakaları, atlı cirit oyunları, mas güreşi, aba güreşleri, geçmişten günümüze geleneksel çocuk oyunları, uzmanlar eşliğinde Osmanlı okçuluğu atış talimleri, geleneksel kıl çadırlarda oba yaşamı gibi etkinliklerini yanı sıra bir dizi gösteri yer aldı.

Festivalde ok atan, demir döven, aşık oynayan Genç KAYMEK İzcileri, ata sporlarını yakından tanıma imkanı buldu. İzciler Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile de bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.