Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Genç KAYMEK, Türkiye'de ilk olan bir uygulamaya imza attı

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Genç KAYMEK, Türkiye'de ilk olan bir uygulamaya imza attı. Genç KAYMEK İhtisas Merkezi'nde işitme engellilere yönelik KPSS kursu açıldı. Büyük ilgi gören kursa şehir dışından dahi katılımlar oldu.

Gençlerin daha iyi yetişmesi için destek veren Genç KAYMEK; işitme engellilere yönelik önemli bir hizmeti hayat geçirdi. Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Genç KAYMEK, Türkiye'de bir ilke imza atarak işitme engellilerin katıldığı KPSS kursu açtı. Kursta verilen dersler anında işaret diliyle kursiyerlere aktarılıyor.

Genç KAYMEK İhtisas Merkezi Yöneticisi Mahmut Çatık, Kayseri'de böyle bir kursa ihtiyaç olduğunu görerek kursu açtıklarını ve Türkiye'de de böyle bir kurs olmadığı için şehir dışından gelenler olduğunu söyledi. 25 kişiyle başladıkları kursta bir hafta içinde 47 öğrenciye ulaştıklarını dile getiren Çatık, kursiyer sayısının her geçen gün arttığını kaydetti.

Genç KAYMEK kursu için Samsun'dan gelen Merve Keskin ise kurs için teşekkür ederek "Kursa katılmak üzere Samsun'dan geldim. Kursların devam etmesini istiyorum. Bize bu şekilde destek verilmesinden dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.