Başkan Çelik, Kayseri’deki basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle kardeş şehrimiz Mostar’a gitti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kardeş şehrimiz olan Bosna Hersek’in Mostar şehrinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Kayseri’deki basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile Mostar’a giden Başkan Çelik, Kayseri’de pek çok proje ile uyguladıkları gönül belediyeciliğini ülke sınırları dışına taşıdıklarını söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin KAYMEK şirketiyle Mostar’da vermiş olduğu hizmetler büyük takdirle karşılandı. Türkiye’nin Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir, Mostar’da Türkiye’den ilk akla gelen şehrin Kayseri olduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mostar’daki temaslarına KAYMEK Kurs Merkezi’ni ziyaret ederek başladı. Başkan Çelik, Anadolu’da marka haline gelen KAYMEK’in ülkemiz sınırlarının dışına taşan hizmetlerini yerinde gördü ve çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. KAYMEK Kurs Merkezi’nin ülkemiz kültürünü yurt dışında tanıtan Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği halinde son iki yılda yaptığı çalışmalarla 1000 kursiyere sertifika verdiği vurgulandı.  
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mostar Köprüsü ve çevresindeki esnaflar ve vatandaşlarla da görüştü. Başkan Çelik, Bosnalıların Kayseri ile ilgili düşüncelerini aldı.
“MOSTAR’DA KARDEŞLİĞİ TESİS EDİYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Mostar’daki KAYMEK Kurs Merkezi’nde yer alan serginin açılışına da katıldı. KAYMEK’te kursiyer iken başarılı çalışmalar gerçekleştiren ve daha sonra KAYMEK’te eğitmen olan Tarık Zagorçiç’in hazırladığı “Ebru Sanat Sergisi”nin açılışına Başkan Mustafa Çelik’in yanı sıra Türkiye’nin Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir ve Yunus Emre Enstitüsü Genel Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş de iştirak etti.
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, insana yatırım ve gönül belediyeciliğini kardeş şehrimiz olan Mostar’da da uyguladıklarını söyledi. Gönül belediyeciliği kavramının slogan olarak kalmadığını ve eyleme de döndüğünü vurgulayan Başkan Çelik, “Büyükşehir Belediyemiz Mostar ve farklı şehirlerde son üç yılda 1000 kursiyere eğitim verdi. Biz tüm bu hizmetleri TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte yapıyoruz. Hizmet ederken de din, dil, ırk ayrımı yapmadan gerçek kardeşliği tesis ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da hizmet kalitesini ortaya koymuş ve insanların gönlünü ve güvenini kazanmayı başarmıştır. Ecdadımızın bize emaneti olan bağımızı hiç koparmadığımız güzel Mostar’a hizmet vermekten onur duyuyoruz. Üstelik hizmetlerimiz sadece kurslarla sınırlı değil. İhtiyaç duyan sosyal grupların yanında oluyoruz. Mostar’daki yetimhanede ve engelliler okulunda da biz varız. Buralarda da kurs ve malzeme desteği sağlıyoruz. Ramazan ayında burada verdiğimiz iftar takdir toplayan işlerimizin başındaydı” dedi.
“MOSTAR’DA EN TANINMIŞ ŞEHİR KAYSERİ”
Sergi açılışında konuşan Yunus Emre Enstitüsü Genel Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş de yapılan çalışmalardan övgüyle söz etti. Türkiye’nin Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaları çok önemsediğini ifade ederek, “Binlerce Mostarlının yaşamına dokunmamıza yardımcı oldukları için, kardeş şehir belediyesi ilişkisini sadece kağıtta bırakmadıkları için, Mostar’da Türkiye’den akla gelen ilk şehir dendiğinde Kayseri isminin gelmesini sağladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Mostar’daki KAYMEK Merkezi’ne kursiyer olarak giren; ama gösterdiği başarı ile eğitmen olan Tarık Zagorçiç’in sergisi ziyaretçilere açıldı.