Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 97 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'da yaktığı kurtuluş meşalesinin, gücünü milletten alan her mücadelenin zaferle sonuçlanacağının göstergesi olduğunu söyledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 97 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'da yaktığı kurtuluş meşalesinin, gücünü milletten alan her mücadelenin zaferle sonuçlanacağının göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Çelik, 97 yıl önceki birlik beraberliğin bugün ve gelecekte de gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 19 Mayıs vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle andığını belirtti ve milletimizin Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Atatürk'ün Samsun'a çıkarak ülkenin içinde bulunduğu tehditlerden ancak ve ancak milletin birlik ve beraberliği ile kurtulabileceğini gösterdiğini vurgulayan Başkan Çelik, "Gücünü milletten alan her mücadele başarıya ulaşır. Bu 97 yıl önce de böyle olmuştur, bugün de böyle olmaktadır, yarın da böyle olacaktır. Türk milleti bir ve beraber olduğunda her türlü mücadeleden zaferle çıkmıştır. Bağımsızlığımız söz konusu olduğunda gösterdiğimiz azim ve kararlılık, karşısındaki her gücü dize getirecek güç ve kuvvettedir. Tarihimiz bir ve beraberliğimizin zaferlerle süslendiği altın sayfalarla doludur. Bugün ve yarın da ihtiyacımız olan tek şey milli mücadele ruhunu kaybetmemektir" dedi.

Mesajında 19 Mayıs'ın bir bayram olarak armağan edildiği gençlere de seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, geleceğimizin daha aydınlık olabilmesi için her anlamda şuurlu ve donanımlı nesiller yetiştirmemiz gerektiğini belirtti. Daha şuurlu ve daha donanımlı gençlik için Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden gelen gayreti azami bir şekilde gösterdiklerini ifade eden Başkan Çelik, "Sevgili gençler, dünyadaki hızlı değişime ayak uydurabilmemiz için daha donanımlı bireyler olmamız gerektiği bir gerçek. Ufkunuz açık olsun. İleriye, hep daha ileriye bakın. Bunları yaparken lütfen birbirinizi sevin. Basit gerekçeler bularak, farklılıkları, farklı düşünceleri bahane ederek, hoşgörüden uzaklaşarak birbirinizi kırmayın. Hepiniz bir ananın kuzususunuz. Hepiniz bir babanın umudusunuz. Hayatınızı sevgi üzerine kurmanız emin olun ki sizlere hiçbir şey kaybettirmez. Ülkenizi, milletinizi, şehrinizi, ailenizi, arkadaşlarınızı sevin ve onlara karşı kendinizi sorumlu hissedin. Ailenizin, şehrinizin, milletinizin, ülkenizin kalkınması ve daha refah içinde yaşanabilmesi için karınca kararınca siz de omuz verin. Dün atalarımızın omuz omuza vererek bizlere armağan ettiği bu güzel ülkeyi bugün de bizler omuz omuza vererek daha güçlü bir ülke haline getirelim" diye konuştu.