Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye'deki ilk ve tek olan Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye'deki ilk ve tek olan Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali devam ediyor. Festivalde Gürcistan'dan gelen okul "Derede Bir Kuş Ölmüş" adlı oyunu sahneledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 11. Liselerarası Tiyatro Festivali'ne bu yıl 34 okul katılıyor. Festivale katılan ekiplerden Gürcistan ekibi oyun öncesi festival ve Kayseri ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Gürcistan'dan gelen okulun Müdiresi Marine Nijaradze Kayseri'de çok güzel ağırlandıklarını ve adeta kendilerini evlerinde hissettiklerini söyledi. Kayseri'yi çok sevdiklerini ve yeniden gelmek istediklerini ifade eden Nijaradze, Kayseri Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Evi'nin hiç aklından çıkmayacağını kaydetti.

Öğrencilerden Anilat Sabidze de, festivalden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, her şeyin çok güzel olduğunu söyledi.

Gürcistan ekibi daha sonra, Şehir Tiyatrosu sahnesine çıktı. Yedi kişilik oyuncu kadrosu "Derede Bir Kuş Ölmüş" adlı oyunu sahneledi.