İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçılarının sahnelediği Hacı Bektaş’ın hayat hikâyesini anlatan tiyatro oyunu, bu akşam saat:20.00’da Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçılarının sahnelediği Hacı Bektaş’ın hayat hikâyesini anlatan tiyatro oyunu, bu akşam saat:20.00’da Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın Ankara'da yaptığı çalışmalar sonucunda kurulan Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda sahne alacak.  

HACI BEKTAŞ - İZMİR DEVLET TİYATROSU

Büyük Oyunu
1 Perde / 1 Saat 15 Dakika
Yazan Remzi Özçelik
Rejisör Metin Oyman 

OYUNUN KONUSU

13. yüzyılda Selçuklu hakimiyeti altında bulunan Anadolu, Moğol istilası tehdidi altında zor zamanlar geçirmektedir. Siyasi kargaşa ve savaş tehdidine karşın, inanç ve felsefenin insan sevgisiyle harmanlandığı dergahlar, erenlere, aşıklara, kendilerini Hak yoluna adayan dervişlere ev sahipliği eder.

Hacı Bektaş Veli  de, Horasan'dan Anadolu’ya uzanan yolcuğunda Ahi Evran’dan Tapduk Emre’ye, Yunus Emre’den İshak beye nice önemli isimle karşılacak, kesişen yollar onun düşün dünyasını şekillendirecektir.

Anadolu kültüründe çok önemli bir yere sahip olan Bektaşiliğin temellerinin atıldığı tarihsel süreci konu edinen oyun, onu düşünsel bir olgu olduğu kadar bir yaşam biçimi olarak ele almakta, kendine has renkleri ve motiflerine ışık tutmakta, tarihten sanata, kültürden düşünme biçiminde değin Anadolu yaşamını nasıl etkilemiş olduğuna dair ayrıntıları gözler önüne sermektedir.