Şubat ayında çocuk tiyatrosu öncesi oyuncak toplayan ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıtan Büyükşehir Belediyesi, Uygur Kardeşlerin oynadığı "Hassta Etme Adamı" adlı oyundan önce de kitap topladı

Şubat ayında çocuk tiyatrosu öncesi oyuncak toplayan ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıtan Büyükşehir Belediyesi, Uygur Kardeşlerin oynadığı "Hassta Etme Adamı" adlı oyundan önce de kitap topladı. Kampanyaya büyük ilgi gösterildi ve yaklaşık 3 bin kitap toplandı.

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Kayseri'ye gelen Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu'nun sahnelediği oyun önemli bir sosyal projeye dönüştürüldü. Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen "Hassta Etme Adamı" adlı oyunu izlemek isteyenlerden bilet yerine kitap bağışı istendi. İki perdelik komediyi izlemek isteyenler getirdikleri kitaplar karşılığında salona alındı.

Kampanyaya birden çok kitapla katılanlar, hatta alışveriş arabalarıyla kitap getirenler de oldu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, toplanan kitapların boş olan okul ve ilçe kütüphanelerinde değerlendirileceğini belirterek kampanyaya destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Uygur Kardeşlerin oyununu izlemek isteyenler 1300 kişilik salonu tıklım tıklım doldurdu. Aksel Bonfil'in yazıp yönettiği "Hassta Etme Adamı" adlı komedi kahkahalarla izlendi. Süheyl ve Behzat Uygur bir ara repliklerin dışına çıkarak seyirciyle sohbet etti.

Oyun sonunda bir konuşma yapan Behzat Uygur, "Kayseri bizim için deplasman değil kendi sahamız oldu" dedi ve "Bu şahane kültür merkezinde oyun sahnelemek ayrı bir keyifti" şeklinde konuştu. Behzat Uygur, Büyükşehir Belediyesi'nin kampanyasında 3 bin kitabın toplandığını da belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü de tüm izleyenlere ve aynı zamanda kampanyaya katılanlara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in selamlarını iletti ve Mayıs ayında da birbirinden güzel etkinlikler yapacaklarını kaydetti. Özgöncü, Uygur kardeşlere teşekkür ederek çiçek verdi.