Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi, Beştepeler Mini Hayvanat Bahçesi, Geçici Kedi Bakım Evi ve Geçici Köpek Bakım Evi'nde çalışan personele Hayvan Bakıcılığı Eğitimi veriliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi, Beştepeler Mini Hayvanat Bahçesi, Geçici Kedi Bakım Evi ve Geçici Köpek Bakım Evi'nde çalışan personele Hayvan Bakıcılığı Eğitimi veriliyor.Eğitim iki ay sürecek.

Anadolu Harikalar Diyarı içerisindeki Hayvanat Bahçesi'nde verilen Hayvan Bakıcılığı Kursu iki grup halinde yapılıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. ve Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim yaklaşık 2 ay sürecek ve katılımcılar 80 saatlik bir eğitime tabi tutulacak. Eğitim sonunda sınavdan başarı ile ayrılan personele sertifika verilecek.

Hayvan Bakıcılığı Eğitimi'nde, karantina ve müşahede prosedürleri, hayvanlara yaklaşma-tutma, hastalıklar anında alınması gereken tedbirler, besleme, yem ve barınak hijyeni, ilkyardım, ilaç uygulama yöntemleri, hastalıklardan korunma ve iletişim bilgilerinin geliştirilmesi gibi konular anlatılıyor.