Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ile birlikte Kocasinan ilçe sınırları içindeki yatırım ve yatırıma dönüştürülecek alanlarla ilgili inceleme yaptı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ile birlikte Kocasinan ilçe sınırları içindeki yatırım ve yatırıma dönüştürülecek alanlarla ilgili inceleme yaptı. Başkanlar, hafta sonu demeden bölgeyi adeta dağ taş gezerek arşınladılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan bölgesinde önemli incelemelerde bulundu. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ve her iki belediyenin bürokratlarının de katılımıyla ilk olarak Kocasinan Belediyesi'nin Hasanarpa bölgesindeki Geri Dönüşüm Tesisleri gezildi. Başkan Çelik, Geri Dönüşüm Tesisleri'nde katı atıkların nasıl dönüştürüldüğü ve bu şekilde ekonomiye hangi büyüklükte katkı sağlandığı ile ilgili bilgi aldı.

Başkan Çelik ve Başkan Çolakbayraktar daha sonra Erkilet'in üzerindeki geniş alanlarda incelemelerde bulundular. Hava İkmal Bakım Merkezi ile Kocasinan Bölgesinde bulunan cephanelik ve NATO benzinliği gibi tesislerin taşınacağı alanlar ile yatırıma kazandırılabilecek yeni alanlar konusunda kuşbakışı bölgeyi tarayan Başkanlar, dağ taş demeden Kocasinan'ı arşınladılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik ve Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayraktar Güneşli Yolu ile Kızık-Felahiye Yolu'nda da incelemeler yaptılar. Başkan Çelik, her iki yolla ilgili bürokratlarından bilgi aldı. Yorucu inceleme gezisine Kızık'ta mola veren Başkanlar, Kızık Mahallesi Muhtarı'nın bahçesinde vatandaşlarla sohbet ettiler. Bu sırada Başkan Mustafa Çelik, sezonun ilk cevizini bıçakla keserek beraberindekilere ikram etti. Kızık'ta Başkanlara kavun ikramında da bulunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in Kocasinan bölgesindeki inceleme gezisi bununla da sınırlı kalmadı. Yoğun geçen günün sonunda Karayolları Kavşağı'na geçen Başkan Çelik, yapılmakta olan katlı kavşakta incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, kavşağın son durumu ile ilgili bilgiler aldı.