Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Tomarza Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Tomarza Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende ilçelere yapılan ve yapılmakta olan yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Çelik, hizmette rekorlar kırdıklarını belirtti.

Tomarza Atık Su Arıtma Tesisi'nin temel atma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Belediye Başkanı Fahrettin Işık ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Törene Başkan Çelik'in yanı sıra Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti Milletvekili Adayları, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık ilçeye yapılan yatırımları anlatarak hizmetleri nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

"KASKİ 624 NOKTADA ÇALIŞIYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'nin hizmette rekorlar kırdığını söyledi. Tomarza'ya yapılmakta olan atık su arıtma tesisinin yaklaşık 5 milyon liraya mal olacağını belirten Başkan Çelik, arıtma tesisini yapan KASKİ'nin tüm ilçelerde 624 noktada çalışma yaptığını ve bunun bir rekor olduğunu kaydetti. Bütünşehir Yasası çıkmadan Büyükşehir olarak tüm planlamaları yaparak yasa çıkar çıkmaz hizmete başladıklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Birçok büyükşehir hala hizmet götüremezken biz hemen işe başladık. Projeleri hazırlayarak, ihaleleri yapıp, temelleri attık. Bizim yaptığımız yatırımları ilçe belediyelerinin 20 yılda yapması mümkün değildi. Biz 1,5 yılda birçok hizmeti ilçelerimize getirdik. Bizim ilçelere ağırlık vermemizin nedeni merkezle ilçeler arasındaki dengenin sağlanması içindir. Tomarza'da yaptığımız birçok yatırımın yanı sıra kısa sürede 57 bin 500 metrekare kaldırım, 47 kilometre yol yaptık. Bu da rekor bir çalışmadır" dedi.

"DEVLET GİBİ BELEDİYEYİZ"

Tomarza'ya toplam 17 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ilçelere verdikleri desteklere tarımsal desteği de eklediklerini belirtti. Çiftçilerin kullanması için aldıkları 57 tarım aracından 4 adetinin Tomarza'ya verildiğini ifade eden Başkan Çelik, "Çiftçilere bu şekilde destek veren bir başka belediye yok. Devlet gibi belediyeyiz" diye konuştu.

Törende konuşan Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de istikrarın kıymetinin ve hizmeti getirenlerin kimler olduğunun bilinmesini istedi. Yapılan yatırımlarla Tomarza'nın çehresinin değiştiğini ifade eden Karayel, yapılan yatırımlar sayesinde Tomarza'da göçün durma noktasına geldiğini kaydetti. Karayel, yapılan yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atılarak Tomarza Belediyesi tarafından alınan 12 araç hizmete sokuldu.

TÖREN ALANINDAN NOTLAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelinin atılacağı tören alanında Tomarzalılarla sohbet etti. Vatandaşlarla tek tek selamlaşan ve hal hatır soran Başkan Çelik, kendisini karşılayanlar arasında bulunan ve bir süre önce kolu kırılan Tomarza Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Demirezen'in alçılı kolunu imzaladı. Başkan Çelik daha sonra Tomarza Belediyesi tarafından alınan Hidromek aracına binerek aracı test etti. Başkan Çelik, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık'tan da ilçede yapılmak istenen kentsel dönüşüm hakkında bilgi aldı. Tomarza halkının sıcak ilgisiyle karşılaşan Başkan Çelik, bir süre tören alanındaki kamelyada vatandaşlarla oturarak sohbet etti.