Büyükşehir Eğitim Faaliyetleri çatısı altında hizmet veren Huzur Çınarı, Anneler Günü etkinliği düzeledi

Büyükşehir Eğitim Faaliyetleri çatısı altında hizmet veren Huzur Çınarı, Anneler Günü etkinliği düzeledi.

Belediye Meclis Salonu'ndaki programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in eşi İkbal Çelik ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar'ın yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Genel Koordinatorü Refik Tuzcuoğlu, Huzur Çınarı faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, "2009'dan bu yana faaliyet gösteren Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, faaliyetlerine her yıl bir yenisini katarak hizmet etmeye devam ediyor. Önceliği bireysel danışmanlık hizmeti olan Huzur Çınarı, 2014 güz dönemi itibariyle 4 bin 500 farklı birey ile 6 bin görüşme yapmıştır. Bireysel hizmetlerin yanında apartman toplantıları ve seminerler ile Kayseri'nin her yerine ulaşmaktadır" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in eşi İkbal Çelik "Cennetin ayaklarının altında olduğu vaad edilen annelerimiz toplumun direği, geleceğin mimarıdırlar. Eğer bir toplumun ileriye gitmesini istiyorsak geleceğin annesi olacak kız çocuklarımızın eğitimine mümkün olduğu kadar önem vermeliyiz. Çünkü medeniyet kadının elinde yetişir ve gelişir. İşte tam da bu anlamda, Büyükşehir Eğitim Faaliyetleri çatısı altında hizmet vermekte olan Huzur Çınarı biriminin 'Anne Akademisi' projesi altında vermiş olduğu eğitimler takdire şayandır" dedi.

Program sonunda Anne Akademisi eğitiminde çocuğun geçirmiş olduğu gelişim evreleri ile kişiliğinin oluşumundaki değerler, Anne-Baba Tutumları, Mahremiyet Eğitimleri, Davranış Bozukluklarını etkileyen faktörler, Sosyal Medya ve Televizyonun çocuklar üzerindeki bilinçaltı etkileri, Sosyal Yaşam Becerileri, Okula Adaptasyon süreci ve Ebeveyn ilişkilerinin çocuk üzerindeki etkilerine yönelik eğitimler alarak programı başarıyla tamamlayan annelere sertifikaları takdim edildi.

Ardından da hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışı yapılarak gezildi.