Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik birimi tarafından yürütülen 'Aile Akademisi' eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik birimi tarafından yürütülen 'Aile Akademisi' eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor.

Evli ve nişanlı çiftlere yönelik olarak düzenlenen seminerlerde, sağlam ve huzurlu bir aile yapısı için gerekli olan etkenler üzerinde duruluyor. Bu kapsamda 2015 yılı eğitimlerinin ilk ikisi KAYMEK Turgut Reis Tesisleri'nde ve İhtisas Merkezi'nde gerçekleştirildi.

5 haftalık eğitime katılan evli ve nişanlı çiftlere, Aile İçi İletişim, Ailede Mahremiyet Sınırları ve Aile Bütçesi, Evlilikte Çatışmaya Sebep Olan Faktörler, Kadın-Erkek Fıtrat Farkı ve Sosyal Medyanın Aile Üzerindeki Etkisi konuları aktarıldı.

"ÇOK YARARLI OLDU"

Büyükşehir Belediyesi Huzur Çınarı Aile Danışmanlarının vermiş olduğu eğitimlere katılan katılan evli çiftler, bu eğitim ışığında evliliklerinde önemli değişimler olduğunu belirtti ve özellikle aile içi iletişimin gelişmesi ve kadın-erkek yaratılış farkının anlaşılmasının, evliliğin sağlam temelli olmasında önemli bir ölçüt olduğunu dile getirdi.

Eğitime katılan nişanlı çiftler ise evlilik öncesinde aldıkları bu eğitim sayesinde muhtemel evlilik çatışmalarına karşı ön bilgi sahibi olduklarını ve sağlıklı aile temelinin atılması için sevgi, saygı ve anlayışın en önemli faktör olduğunu daha iyi kavradıklarını vurguladı.