Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelerdeki yatırım toplantılarını sürdürüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelerdeki yatırım toplantılarını sürdürüyor. İncesu'da toplantı ve ziyaretler yapan Başkan Çelik, İncesu'nun önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğini ve daha modern bir ilçe olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik İncesu programına ilçe kaymakamı Tarık Bahadır'ı ziyaret ederek başladı. Ziyarete İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ile AK Parti İlçe Başkanı İsmail Tekinsiz de katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin İncesu'ya yaptığı hizmetlerden çok memnun olduklarını ifade eden Kaymakam Tarık Bahadır, Kayseri'deki belediyeciliğin diğer illere de örnek olması gerektiğini söyledi. İncesu'nun önemli tarihi mirasa sahip olduğunu ve Kapadokya'ya yakınlığının da değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Bahadır, turizm altyapısının geliştirilmesi için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik de İncesu'nun sağlıklı bir şekilde geliştiğini vurgulayarak iki organize sanayiinde çalışanlar için yeni konut alanlarının açılmasıyla ilçenin daha da büyüyeceğini belirtti. Başkan Çelik, "İmar değerlerini koruyarak yapacağımız çalışmalarla İncesu daha modern bir ilçe olacak" dedi.

"İNCESU'NUN NÜFUSU DAHA HIZLI ARTACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Kaymakamlığının ardından İncesu Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, İncesu'nun 2004 yılında Büyükşehir'e bağlandığını ve yapılan yatırımlarla nüfusu 7 bin olan İncesu'nun 11 yılda 25 bine ulaştığını belirtti. Belediye Başkanı Karayol, İncesu'nun Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Kayseri'nin parlayan yıldızı olacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik de amaçlarının ilçelerdeki hayat standardını yükseltmek olduğunu dile getirdi. İncesu'nun iki organize sanayinin ortasında olduğunu ve banliyö hattının yapılmasıyla ulaşımın daha kolay hale geleceğini vurgulayan Başkan Çelik, "Nüfustaki artış hızı daha iyi noktalarda devam edecek. Yeni iskan alanlarını kat yüksekliği daha az olacak şekilde planlayacağız. İncesu, daha planlı ve daha yatay gelişen bir ilçe olacak" dedi. Ziyaretin sonunda İlçe Belediye Başkanı Karayol, Başkan Mustafa Çelik'e ziyareti anısına halı ve çiçek takdim etti.

Başkan Mustafa Çelik, İncesu Belediyesi'nin ardından AK Parti İncesu İlçe Başkanı İsmail Tekinsiz'i ziyaret etti. Başkan Çelik'in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Tekinsiz, Başkan Çelik'in yatırım ve planlama çalışmalarının vizyonunu gösterdiğini kaydetti. Başkan Çelik de ilçelere seçimden seçime gelenlerden olmadıklarını, her gün sahada, her gün halkla iç içe olduklarını söyledi.

Başkan Çelik daha sonra İncesu'daki esnafları ziyaret etti. Esnaflarla sohbet eden ve hayırlı işler temennisinde bulunan Başkan Çelik, yaya olarak yatırım toplantısının yapılacağı İncesu Belediyesi Düğün Salonu'na geçti. Toplantıya Büyükşehir ve İncesu Belediyelerinin bürokratları da katıldı. İncesu Belediye Başkanı Karayol, toplantıda ilçesine 2015 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar ve 2016 yılında talep ettikleri projelerle ilgili bir sunum yaptı.

"KCETAŞ YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇIYOR"

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol yatırım toplantısı sırasında Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi'nin İncesu bağlarında yaptığı aydınlatma çalışmalarıyla atıl durumda olan bağların yeniden canlandığını dile getirdi. Bunun üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının belediye başkanlarıyla yaptığı bir toplantıyı hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, "Kayseri hariç tüm şehirler elektrik dağıtım şirketlerinden şikayetçi. Sadece Kayseri'de elektrikle ilgili talepler anında karşılanıyor. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi yapmış olduğu çalışmalarla yatırımcının önünü açıyor" dedi.

Başkan Çelik ayrıca İncesu üzümü ve pekmezinin önemini de vurguladı ve bağcılığın daha endüstriyel hale getirilmesi için yatırımcılara çağrı yaptı.