Türkiye Belediyeler Birliği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ortak gerçekleştirdiği İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili basın bilgilendirme toplantısı yapıldı

Türkiye Belediyeler Birliği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ortak gerçekleştirdiği İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili basın bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

Avrupa Birliği destekli İSKEP çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında projenin amacı, hedef kitlesi ve bu hedef doğrultusunda yapılan çalışmalar basın mensupları ile paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, yedisi büyükşehir olmak üzere 12 belediye ile ortak yürütülen projenin dezavantajlı grupların istihdamını hedeflediğini belirtti. Kayseri'deki hedef gruplarının engelliler, yoksullar ve yoksulluk riski olan kişiler ile sokakta çalışan çocukların aileleri olduğunu ifade eden Karcıoğlu, "Hedef kitlemizdeki ailelerimizi 20 ay sürecek proje kapsamında kayıt altına alarak, gerekli eğitimlerinin verilmesi suretiyle istihdamlarının sağlanması için çalışıyoruz" dedi.

Toplantıda İSKEP Medya İlişkileri Uzmanı Nihal Togo da bugüne kadar gelen süreçte yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.