Büyükşehir Belediyesinin dezavantajlı gruplara yönelik yürüttüğü AB Projesi olan İSKEP, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı

Büyükşehir Belediyesinin dezavantajlı gruplara yönelik yürüttüğü AB Projesi olan İSKEP, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve İSKEP Takım Lideri Paulo Pedroso'nun yanısıra Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu ile diğer yetkililer ve basın mensupları katıldı.

Burada yaptığı açıklamada şehirdeki dezavantajlı gruplara yönelik hazırladıkları projenin adım adım ilerlediğini belirten Genel Sekreter Yalçın, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak her ay engelli ve dezavantajlı gruplarla bir araya geldiklerini kaydederek, "Bunlardan sekizincisini dün yaptık ve AB Projesi için şehrimizde bulunan Paulo Pedroso ve ekibiyle bu grupları buluşturduk. Oldukça verimli bir toplantı oldu. Bugün de burada İSKEP'in yani İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi'nin, şehrimize neler katacağını ve neler kazandıracağını kamuoyuyla paylaşmak amacındayız. Portekiz'den bu proje için gelen Sayın Paulo Pedroso bu konuda açıklamalar yapacak" dedi.

1,5 YILDA 500 DEZAVANTAJLI BİREY HEDEFLENİYOR

İSKEP Takım Lideri Paulo Pedroso da açıklamasında projenin AB tarafından finanse edildiğini belirterek, "Bu AB'nin bir pilot projesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi de 12 pilot belediyeden birisi. Projeye katılan belediyeler, dezavantajlı gruplar için yeni projeler ve hizmetler üretmeyi kabul ettiler. Bu nedenle de Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Dezavantajlı bireyler desteklenirse istihdama ve sosyal yaşama katılabilirler. Biz bu projeyle bunu amaçlıyoruz. Dezavantajlı grupların başında gelen engellilerle dün biraraya geldik. Kayseri Büyüşehir Belediyesi bu konuda çok ciddi çalışmalar yapılıyor ve biz bunu dün gördük. Yeni yapılacak hizmetlere değinecek olursak; öncelikle belediyenin desteğiyle belediye bünyesinde bir merkez kurulacak. Bu merkezde dezavantajlı grupların desteklenmesi ve işgücüne katılması planlanacak. Burada İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Dayanışma Vakfı ve İşkur ile işbirliği yapılacak. Önümüzdeki 1,5 yıl içerisinde en az 500 birey kayıt altına alınacak ve işgücüne katılımı sağlanacak. Bunun yanısıra kariyer rehberliği, oryantasyon ve mesleki eğitimler de yapılacak. Dezavantajlı bireylerin doğru desteklenirse kendi işlerini kurabilecek seviyeye gelebileceğine de inanıyoruz" diye konuştu.