Dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliğinin artırılması için işgücü piyasasının önündeki engellerin kaldırılması ve toplumda dezavantajlı bireylerle ilgili önyargıların kaldırılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi'nde (İSKEP) sona yaklaşıldı.
Proje kapsamında son olarak Nov Otel'de kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katılımıyla 'Aktif İşgücü Piyasası Politikaları Çalıştayı' düzenlendi.
İSKEP Sosyal Hizmet Koordinatörü Yusuf Koçak'ın projenin geldiği son nokta hakkında ayrıntılı bilgiler verdiği çalıştayda, İSKEP İstihdam Uzmanlarından Nurgül Öğüt tarafından da projenin Türkiye'deki genel durumu hakkında açıklamalarda bulunuldu.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün Aktif İşgücü Piyasa Politikaları konusunda bir sunum gerçekleştirdiği çalıştayda ayrıca, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı da sosyal alanlarda verilen desteklerle ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
TEMMUZ'DA SONA ERECEK
Ağustos 2014'te başlayan İSKEP kapsamında bugüne kadar 606 dezavantajlı bireyin kayıtları bilgi sistemine girilirken, 18 ayrı bilgilendirme toplantısında toplam 500 kişiye ulaşıldı. Ayrıca proje kapsamında gerçekleştirilen girişimcilik eğitimine 18, iş hayatına hazırlık eğitimine 105 ve temel bilgisayar okur yazırlığına da 88 dezavantajlı birey devam etti. İSKEP Temmuz 2016 tarihinde sona erecek.