Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin, dezavantajlı bireylerin istihdamının önündeki engelleri kaldırarak işgücü piyasasına erişimlerini artırmak amacıyla yürüttüğü İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında İşgücü Analizleri Çalıştayı yapıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin, dezavantajlı bireylerin istihdamının önündeki engelleri kaldırarak işgücü piyasasına erişimlerini artırmak amacıyla yürüttüğü İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında İşgücü Analizleri Çalıştayı yapıldı.

Çalıştayın açılışında proje hakkında bilgiler veren İSKEP Sosyal Hizmet Koordinatörü Yusuf Koçak engellilerin ve dezavantajlı bireylerin istihdamına yönelik yürütülen projenin sonuna yaklaştıklarını belirterek, "Bugün burada dezavantajlı gruplarla Organize Sanayi Bölgesi'nden fabrika temsilcilerini biraraya getiriyoruz. Karşılıklı görüş alışverişleri neticesinde en uygun iş ortamını sağlayıp dezavantajlı bireyleri iş sahibi yapma hedefindeyiz" dedi.

Programda daha sonra İSKEP Ankara sorumlusu İstihdam Uzmanı Nurgül Öğüt tarafından konuyla ilgili bir sunum yapıldı. Ayrıca üniversiteler ve İşkur'dan temsilciler de konuya ilişkin değerlendirmeler yaptı.