8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK tarafından hazırlanan 'Kadına Değil Şiddete El Kaldıralım' temalı fotoğraf sergisi düzenlenen törenle açıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK tarafından hazırlanan 'Kadına Değil Şiddete El Kaldıralım' temalı fotoğraf sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in eşi İkbal Çelik ile birlikte yer aldığı açılışa Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki de katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu tür özel günlerde söylemlerle yetinmeyip söylemi icraata döktüklerine vurgu yaparak, "Böyle özel günlerde, hep iyi niyet dilekleri söylenir. Klişe sözlerle -cek'li, -cak'lı nutuklar atılır. İcraata yönelik iş yapanı pek göremezsiniz. Herkes kutlanılan o günün muhatabı olan kitleye yönelik birtakım temennilerde bulunur. Biz ise, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili kitleye yönelik yaptıklarımızı anlatırız. Onların tavsiyelerini ve önerilerini alarak hep 'daha iyisini nasıl yaparız?' diye çalışırız. Bugün de böyle özel bir gün, Dünya Kadınlar Günü. Bu vesile ile kadınlarımız için neler yaptığımız kısaca özetlemek istiyorum" dedi.

"LAF DEĞİL İCRAAT ÜRETİYORUZ"

Daha sonra kadın ve aileye yönelik yaptıkları çalışmalardan örnekler veren Başkan Çelik, yılda 8 bin kadına mesleki eğitim ve beceri kursu verdiklerini ifade ederek, "KAYMEK'te yıl içerisinde düzenlenen seminer ve konferanslarla aile ve kadına yönelik eğitimler veriyoruz. Hemen önümüzdeki Perşembe günü de 'Ailede Sadakat' konulu seminerimiz var. 'Huzur Çınarı' projesi kapsamında Aile Akademisi (Evlilik Okulu) programlarıyla evli çiftlere öfke kontrolü, eşlerin birbirine karşı sorumlulukları, aile içi iletişim vb. gibi konularda eğitimler veriyoruz. Ayrıca KAYMEK bünyesinde istihdam edilen uzman sosyolog ve psikologlar eşliğinde hanımlara yönelik apartman toplantıları düzenliyor ve ev ortamında daha samimi bir ortamda eğitimler veriyoruz. Ayrıca KAYMEK bünyesinde kendi işyerini açmak isteyen girişimci bayanlara KOSGEB destekli sertifika veriyoruz. Projesi kabul edilen ve KOSGEB desteği ile işyeri sahibi olan kursiyerlerimiz evine ekonomik katkı sağlıyorlar. Bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni dahil olan ilçelerde 'Kadın Gelişim Merkezleri' açıyoruz" diye konuştu. Başkan Çelik konuşmasının son bölümünde de saydığı bu hizmetleri hayata geçiren ve 21 yıl Kayseri'ye hizmet veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurdelası kesilerek açılışı yapılan sergide kadına şiddeti ifade eden toplam 31 fotoğraf yer alıyor.

ŞİDDETE EL KALDIRDILAR

Törende Başkan Çelik ve Eşi İkbal Çelik ile Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki ellerini boyayarak 'Kadına Değil Şiddete El Kaldır' sloganıyla hazırlanan tabloya el bastı.