Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimarsinan Parkı'na yaptırılacak olan yer altı otoparkı ve kaykay pisti'ne (skatepark) ilk harç, düzenlenen törenle konuldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimarsinan Parkı'na yaptırılacak olan yer altı otoparkı ve kaykay pisti'ne (skatepark) ilk harç, düzenlenen törenle konuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, bürokratlar ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen törende ilk konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman, yapılacak olan otopark ve kaykay pisti hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, hızlı büyüyen şehirlerin en temel sorunlarının başında otopark sorunu geldiğine işaret ederek, "Giderek artan araç sayısına karşılık, yapılaşmadan dolayı azalan park yeri alanı, sorunun ana kaynağını oluşturmaktadır. Bu sorun, önceden önlem alınmadığı zaman çoğu kez kronik hale dönüşür. Ondan sonra da zaten içinden çıkılmaz bir hal alır. Her konuda olduğu gibi bu konuda da, benzer şehirlerle kıyaslandığında birkaç yıl önden giden Kayseri, gerçekleştirmiş olduğu yatırımlarla otoparkı, sorun olmaktan çıkartmıştır. Hem katlı otoparklar hem de bölge otoparklarıyla şehir merkezinde yaşanması muhtemel otopark sorununu ortadan kaldırdık. Buna ilave olarak da bugün, giderek işlek hale gelen ve şehrin önemli merkezlerinden birisi olan bu bölgede yeraltında iki katlı otoparkın temelini atıyoruz. 450 araç kapasitesine sahip olacak bu otoparkla, bölgede hissedilen otopark ihtiyacını karşılamış olacağız" diye konuştu.

"VİCDANİ SORUMLULUK, KİTABÎ SORUMLULUKTAN DAHA AĞIR"

Konuşmasında şehri büyütmek ve geleceğe taşımak için gayret sarfettiklerini ifade eden Başkan Çelik, bunun vicdanlarında hissettikleri bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek, "İstikrarlı şekilde büyüyen ve gelişen şehrimizi geleceğe hazırlamak da biz yöneticilerin başlıca görevleri arasında. Şehrini ileri taşımak isteyen, doğup büyüdüğü toprakları parmakla gösterilen bir şehir yapmak isteyen yöneticiler için böyle bir vicdani sorumluluk var. Üstelik bu vicdani sorumluluk, kitabî sorumluluktan daha ağır. 'Şu kadar yıl belediye başkanlığı yaptın, geride ne bıraktın? sorusuna verilecek cevap, bu vicdani sorumluluğun yerine getirilip getirilmediği ile doğru orantılıdır. Bunun bilincinde olarak hizmet üretmeye, şehrimizde yaşayan insanlarımızın huzurunu, refahını yükseltmeye çalışıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 'hizmet üreten, huzur getiren' bir belediye olarak adını duyurmuştur" dedi.

Proje ve yatırımları gerçekleştirirken farklı finans modelleri geliştirdiklerini kaydeden Başkan Çelik, Haseki Başkanın açtığı yoldan gittiklerine işaret ederek, "Bilinçli, planlı-programlı, geleceğe dönük, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile Kayseri'yi ileriye taşımaya çalışıyoruz. Bunu yaparken farklı finansman modellerini de uyguluyoruz. Temelini attığımız bu tesisi de cebimizden beş kuruş çıkmadan yapıp bitireceğiz. Haseki Başkanımın stadyumda, terminalde yaptığı gibi kendi bedelini kendi içinden çıkaracak şekilde yap-işlet-devret tarzında yapıyoruz. Tesisin bir katı bize, bir katı yatırımcı firmaya ait olacak. Ayrıca 4 adet cafe-dükkan, Kaykay pisti, amfi tiyatro ve süs havuzları bulunacak. İnşaat bedeli yaklaşık 10 trilyon lira olacak bu tesisi en kısa zamanda bitirip hizmete sunmayı planlıyoruz" diye konuştu. Başkan Çelik, otoparkın üstüne yaptırılacak kaykay pisti ile de ekstrem sporlara meraklı gençlere yönelik bir tesis oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

"BÜYÜK YATIRIMLAR İÇİN RİSK ALDIK"

Bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de konuşmasında cesaretli davranıp risk alarak önemli işler yaptıklarını belirterek, "21 yı hizmet ettim. Bu süre zarfında çok çalıştım, iyi işler yapmaya gayret ettim. Şehri geliştirecek işlerin altına cesaretle girdik, risk aldık ve hepsinin altından kalkarak şehri bugünkü konumuna getirdik. Bundan dolayı da huzurluyum ve mutluyum" dedi.

Konuşmaların ardından butona basılarak yeraltında iki katlı otoparkın ve kaykay pistinin temeli atıldı.