Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) annelere özel bir program gerçekleştirdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) annelere özel bir program gerçekleştirdi. Programda şehit eşi ile dokuz çocuğuna hem annelik hem de babalık yapan bir anne yılın annesi seçildi. Duygusal anların yaşandığı programda annelere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in eşi İkbal Çelik, annelerin yetiştirdikleri evlatlar ile bu dünyayı değiştirebileceklerini belirtti.

KAYMEK tarafından düzenlenen Annelere Özel program İl Özel İdaresi Erciyes Kültür Merkezi'nde yapıldı. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in eşi İkbal Çelik, anne sevgisinden yoksun büyüyen çocukların kendilerini ve diğer insanları sevmediklerini ve annelerine güven duyamayan çocukların diğer insanlara karşı da güven duymadıklarını söyledi. Yeterli ilgi ve sevgiyi alabilen çocukların, güven dolu, sevecen, etrafına pozitif enerji saçan, vatana ve millete faydalı evlatlar olduklarını vurgulayan Çelik, "Biz anneler tarafından yetiştirilen evlatlarla dünyanın gidişatı değişebilir. Her anne bunu düşünerek evladını yetiştirmelidir. Onca işlenen insanlık suçu varken bu dünyayı değiştirmek gerçekten de Allah'ın rahmet sıfatından bir parça verdiği annelere düşmektedir. Anneler Günü gibi özel günlerde evlatlarını bir çiçekle ya da bir hediyeyle görmek annelere mutluluk verir; ama biz anneler için asıl mutluluk evlatlarımızı güzel yerlerde, faydalı insanlar olarak görmektir. Bunun için tüm annelerin, çocuklarının iyi günlerini görmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken ülkemizin içinden geçtiği şu günlerde evladını vatan için Allah'a kurban veren tüm onurlu şehit annelerini, şehit eşlerini minnet ve şükranla selamlıyorum. Kahramanca şehit olan evlatlarımızı da bir kez daha Rahmetle anıyorum" dedi.

Başkan Mustafa Çelik'in eşi İkbal Çelik'in konuşmasının ardından 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün annesi Adeviye Gül, Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün ile Başkan Mustafa Çelik, eşi İkbal Çelik ve annesi Sevim Çelik'in annelerle ilgili düşüncelerini yansıtan mesajları izletildi.

Programda daha sonra Yılın Annesi seçilen dokuz çocuğuna hem anne hem babalık yapan KAYMEK personeli Güler Çınar'a İkbal Çelik tarafından, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Piyade Astsubay Özgür Erdoğan'ın eşi Öznur Erdoğan'a da Gül Düzgün tarafından plaket, çiçek ve hediyeleri verildi.

KAYMEK'in annelere özel programı "Yemen Türküsü", "Anam Anam Garibem", "Eledim Eledim", "Ünzile" ve "Yüksek Yüksek Tepelere" adlı türkülerin tiyatral bir şekilde sunulması ile devam etti. Acıları yansıtan türküler salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.