Anadolu'nun Sanat Merkezi KAYMEK, 4 bin eserlik Anadolu'nun en büyük sergisini açtı. Serginin açılışına 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül de katıldı

Anadolu'nun Sanat Merkezi KAYMEK, 4 bin eserlik Anadolu'nun en büyük sergisini açtı. Serginin açılışına 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül de katıldı. Gül, eğitim, kültür ve sanata önem vermesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ni kutladı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KAYMEK'in camdan ilişkiler yerine candan ilişkiler kuran merkezler olduğunu belirtti ve KAYMEK ürünlerinin tüm dünyaya satışı için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK), Geleneksel 12. Sergisini Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde açtı. Açılışa, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bürokratlar, belediye başkanları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

110 BRANŞTA KURS VERİLİYOR

KAYMEK Kursiyeri Ayşen Okur'un bu imkanları sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürünün ardından kürsüye gelen KAYMEK Müdiresi Mürşide Gonca Aslan, 16 merkezde 110 farklı branşta kurs hizmeti verdiklerini ve sadece bu yıl 10 bin kursiyeri mezun ettiklerini söyledi. Aslan, KAYMEK'in dönem içinde yaptığı etkinliklerle yüz binlerce vatandaşa ulaştığını kaydetti.

"KAYMEK CAMDAN DEĞİL CANDAN İLİŞKİLER SAĞLIYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında KAYMEK sayesinde insanların pek çok ürünü üretme kabiliyetine sahip olduklarını söyledi. KAYMEK'in dışarıdan ilk bakışta kaliteli bir meslek eğitim merkezi olduğunu, bunun yanında ise sosyal başka faydalar sağladığını ifade eden Başkan Çelik, "KAYMEK dostlukların oluşturulduğu, zamana değer katan bir merkez. KAYMEK aynı zamanda evlerde huzur ve mutluluğun kaynağı. Sanal alemden gerçek aleme, televizyon bilgisayar gibi camdan ilişkiler yerine candan ilişkiler kurmaya vesile olan bir merkez. KAYMEK bunların yanında bir başarı merkezi. Genç KAYMEK'lerde binlerce öğrenci eğitim desteği alıyor. Bu anlamda KAYMEK gelecek nesiller adına umudumuzdur. Bu yüzden de her zaman önceliğimiz olmuştur" dedi.

BAŞKAN ÇELİK'TEN KAYMEK KURSİYERLERİNE MÜJDE

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik konuşmasında KAYMEK kursiyerlerine bir de müjde verdi. Tüm insanları üretken olmaya davet eden Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi'nin üretmek isteyen herkesin yanında olacağını söyledi. KAYMEK kursiyerlerinin ürettiği ürünlerin satışı için ilk etapta yapımının tamamlanmasının ardından Kale içinde ve Kayseri Mahallesi'nde satış merkezleri kuracaklarını ifade eden Başkan Çelik, e-ticaret yoluyla da tüm dünyaya satışını mümkün kılacaklarını kaydetti. Başkan Çelik, KAYMEK ürünlerinin gelecekte zincir müze mağazalarında satılabileceğini de dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi'nin büyük gayret ve şevkle yeni yeni hizmetler peşinde koştuğunu görmekten mutluluk duyduğunu söyledi ve Başkan Çelik'in Büyükşehir hizmetlerini daha da büyüterek sürdürdüğünü dile getirdi. Türkiye'deki 81 vilayetin büyük bir kısmının gerilediğini, 10-15 vilayetin ise etrafına ışık saçmaya devam ettiğini ifade eden Özhaseki, bu vilayetlerden birisinin de Kayseri olduğunu söyledi. Özhaseki, bu durumun en başta Kayseri'deki uyumdan kaynaklandığını ve kurumlar arası uyumun pozitif enerji olarak yansıdığını belirtti.

Vali Orhan Düzgün ise değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak için herkesin kendini yenilemesi gerektiğini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin kurslarının insanların kendisini yenilemesi için bir fırsat olduğunu söyledi. Bu kursları alanların aileleriyle daha mutlu olduklarını dile getiren Vali Düzgün, kursların ailelerin huzur ve mutluğunun yanı sıra aile ekonomisine de katkı sağladığını kaydetti.

"BİREYLER VİZYONEL OLURSA DEVLETE DE YANSIR"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de konuşmasında Kayseri'de böylesi güzel etkinliklerde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Şehirlerdeki insanları mutlu etmenin başında kültür sanat faaliyetlerinin geldiğini dile getiren Abdullah Gül, "Bir şehri, bir ülkeyi güçlü yapan unsurlardan birisi kültür, sanat ve eğitim faaliyetleridir. Bireyler aldıkları eğitimle vizyonel olurlarsa bu devlete de yansır. Bu yüzden belediyelerin bu tür faaliyetlerine çok önem veriyorum. Böylesi faaliyetler nedeniyle emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Buralardan ders alanlar aynı zamanda formasyon kazanıyorlar. Bilindiği gibi eğitim sadece okullarda olmuyor. Yeter ki azminiz olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve protokol tarafından kurdele kesilerek KAYMEK'in 12. Geleneksel Sergisi ziyarete açıldı. Abdullah Gül ve beraberindekiler daha sonra sergide yer alan ürünleri gezdiler. Sergide 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e KAYMEK kursiyerleri tarafından yapılan seramik bir tablo hediye edildi. Yaklaşık 4 bin eserin yer aldığı Anadolu'nun en büyük sergisi olan KAYMEK sergisi 1 hafta açık kalacak. Sergi süresince her gün ücretsiz kurslar verilecek ve bir dizi etkinlik düzenlenecek.