Ulusal ve uluslararası hakemli dergi olan Türk Kamu Yönetimi
Dergisi’nin son sayısında, Türkiye’deki gastronomi alanında çalışmalar yapan 8
belediye içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu alandaki icraatları
da ele alındı.
DERGİDE BÜYÜKŞEHİR’İN UYGULAMALARI TEK TEK SIRALANDI
Kayseri’nin zengin yöresel lezzetlerinin tanıtılması ve
gastronomi turizminin geliştirilmesi için planlı ve kararlı bir şekilde
gastronomi faaliyetleri gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılında
gastronomi çalıştayı ile başladığı ve süreç içerisinde Kayseri yemek kültürünü
tanıtan Kayseri Mutfağı adlı kitap bastırdığı ifade edildi. Gastronomi
konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri tek tek sıralanırken, UNESCO Yaratıcı
Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne de dâhil olduğu vurgulandı.
KAYSERİ, TÜRKİYE’DE UNESCO KREATİF ŞEHİRLER AĞI ULUSAL LİSTESİ’NE DÂHİL
OLAN 8 İLDEN BİRİSİ
Dergide belediyelerin gastronomi konusundaki örnek
çalışmalarına yer verilirken, dünyadaki UNESCO Kreatif Şehirler Ağı Ulusal
Listesi’ne dâhil olan 246 kent olduğu, bunlardan birisinin de Kayseri olduğu
kayıtlara geçti. Türkiye’de, aralarında Gaziantep, Hatay, Afyonkarahisar,
Adana, Balıkesir, Diyarbakır, Kayseri ve Konya gibi söz konusu ağa dâhil olan 8
ilden birisi olan Kayseri’nin gastronomi alanındaki çalışmalarına yer verildi.
TÜRKİYE’DE GASTRONOMİ KONUSUNDA ÇALIŞTAY İLE ANILAN KENT ‘KAYSERİ’
Türkiye’de, gastronomi konusunda yapılan çalışmaları iller
bazında inceleyen dergide Kayseri’nin, gastronomi konusunda Büyükşehir
Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalıştay ile anıldığı dikkat çekerken,
çalıştayın kitaplaştırıldığı faaliyetler içerisinde, diğer taraftan Kayseri
mutfak kültürünü anlatan kitap bastırıldığı da yer aldı.
KAYSERİ, GASTRONOMİ TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN 24 KENTTEN BİRİ
Gastronomi turizmi konusunda da araştırmalar yaparak
tespitlerde bulunan Türk Kamu Yönetimi Dergisi’nde, Türkiye’de ‘Gastronomi
Turizmini Geliştirmek için Yapılan Örnek Faaliyetler’ başlığı altında
gastronomi turizmini geliştirmek için girişimlerde bulunan 24 belediyenin
çalışmalarına yer verildi. Söz konusu bölümde Kayseri ile alakalı olarak;
‘Yöresel lezzetlerin tanıtılması için 2019 yılında Kayseri Gastronomi Çalıştayı
gerçekleştirilmiştir. Gastronomi Festivali ve Pastırma Festivali düzenlenmesi
için çalışılmaktadır. Gastronomi turizminin kent turizmine katkısı yüzde 90
olarak ifade edilmiştir’ ifadesi yer aldı.