Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Tarihi Kentler Birliği toplantısı için gittiği Adana'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Tarihi Kentler Birliği toplantısı için gittiği Adana'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Başkan Çelik yaptığı ziyaretlerde Kayseri ile ilgili övgü dolu sözlerle karşılaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Tarihi Kentler Birliği toplantısının ardından Adana Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Ziyarete Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de katıldı.

OSB'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütçü, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye 19 sektörde 351 tesisin üretim yaptığı OSB hakkında bilgi verdi. AOSB'nin tanıtım filmini izleyerek yöneticilerden bilgiler alan Başkan Çelik, daha sonra Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. ile Oğuz Tekstil Fabrikasını gezdi. Oğuz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Uçurum'dan tesisle ilgili bilgiler alan Başkan Çelik, hayırsever Uçurum ailesi tarafından İstanbul'daki Sultan Ahmet Camii'nden esinlenerek yaptırılan Arif Uçurum Camii'ni de gezdi ve öğle namazını burada kıldı.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütçü ziyareti anısına Başkan Çelik'e üzerinde hat sanatıyla Arapça "Allah" yazılı tablo hediye etti.

"KAYSERİ'Yİ ÖRNEK ALIYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Adana'nın en büyük ikinci ilçesi olan Yüreğir Belediyesi'ni de ziyaret ederek Başkan Mahmut Çelikcan ile bir süre görüştü. Başkan Çelik'e Yüreğir ilçesi hakkında bilgi veren Başkan Çelikcan, Kayseri'den övgüyle bahsederek yapılan yatırım ve hizmetleri gıpta ile izlediklerini belirtti. Çelikcan, belediyecilikte Kayseri'yi örnek aldıklarını kaydetti. Başkan Çelikcan, günün anısına Başkan Çelik'e bir tablo hediye etti.

BAŞKAN ÇELİK ADANA'DAKİ KAYSERİLİLERLE

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Adana'da Kayseri Erciyes Anadolu Derneği'ni de ziyaret etti. Başkan Çelik, Dernek Başkanı Ahmet Şahin ve Adana'daki hemşehrileriyle bir süre sohbet ederek derneğin çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Başkan Mustafa Çelik, Adana'daki Kayserililer Derneği'nin düzenlediği yemeğe de katıldı. Yemeğe, Başkan Çelik'in yanı sıra Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana OSB Başkanı Bekir Sütçü, Kayserililer Derneği Başkanı Ahmet Şahin ve yönetimi ile çok sayıda Kayserili iştirak etti. Yemekte bir konuşma yapan Başkan Çelik, Kayseri'deki projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Adana'daki Kayserililerin etkinliğinden bahseden ve Kayseri'nin girişimci göçü verdiğini dile getiren Başkan Çelik, Çin'de katıldığı bir fuarda Türkiye'den 40 firmanın bulunduğunu ve bu firmalardan 27'sinin Kayserili olduğunu belirterek hemşehrileriyle gurur duyduğunu söyledi. Başkan Çelik, Kayseri'de sanayi ile ilgili de önemli projeleri bulunduğunu kaydetti. Gecede Başkan Çelik'e günün anısına bir plaket takdim edildi.