Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri'yi ve ona ait değerleri tanıtmak amacıyla başlatılan tanıtım kliplerine Kayseri'nin meşhur türküsü 'Gesi Bağları' ile devam edildi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri'yi ve ona ait değerleri tanıtmak amacıyla başlatılan tanıtım kliplerine Kayseri'nin meşhur türküsü 'Gesi Bağları' ile devam edildi.

Başta türkünün kaynak kişisi Kayserili merhum sanatçı Ahmet Gazi Ayhan'ın eşi Yıldız Ayhan olmak üzere ülkemizin ve şehrimizin tanınmış sanatçılarının seslendirdiği klipte, tarihi değerlerinden doğal güzelliklerine, sosyal kültürel ve sportif tesislerden yemek ve bağ kültürüne kadar bütün yönleriyle Kayseri anlatıldı.

ÜNLÜ SANATÇILAR ROL ALDI

Yıldız Ayhan'ın yanısıra Göksel Baktagir, Baha, Zekai Tunca, Onur Şan, Emin Olcay, Grup Laçin, Uğur Aslan, Bekir Ünlüataer, Bedia Akartürk, Melihat Gülses ve Ayhan Aşan'ın türkü okuduğu klipte ayrıca Kayserispor ve Erciyessporlu futbolcular ile AGÜ Sporlu basketbolcular da rol aldı.

TARİHİ ESERLER

Klipte, Hunat Camii, Selçuklu Müzesi, Kapalı Çarşı, Seyyid Burhaneddin Türbesi, Ulu Camii, Hacıkılıç Camii, Kültepe Höyüğü, Sahabiye Medresesi, Kayseri Kalesi, Mimar Sinan'ın doğduğu ev, Kayseri Mahallesi ve Talas Konakları gibi şehir merkezinde yer alan tarihi eserlerin yanısıra Yeşilhisar Soğanlı Harabeleri, Sarıoğlan Şahruh Köprüsü, Develi Fraktin Kabartmaları, Bünyan Karatay Hanı, Bünyan Sultan Hanı ve İncesu Karamustafa Paşa Kervansarayı gibi ilçelerde yer alan tarihi değerler de yansıtılıyor.

KAYSERİ'NİN MODERN YÜZÜ DE VAR

Erciyes, Sultan Sazlığı, Kapuzbaşı Şelaleleri ve Gesi Kuş Evleri gibi doğal güzellikler ile yemek ve bağ kültürüne de yer verilen klipte ayrıca Cumhuriyet Meydanı, Anadolu Harikalar Diyarı, Yamula Barajı, Kıranardı Kent Ormanı, Kent Müzesi, Kadir Has Stadı, Kongre ve Spor Merkezi, Ali Dağı Yamaç Paraşütü, OSB, Raylı Sistem ve Üniversiteler gibi Kayseri'nin modern yönleri de göz önüne seriliyor.

CUMHURBAŞAKANI ERDOĞAN DA İZLEDİ

Öte yandan hazırlanan klibi, dün Kayseri'e bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da izledi. MÜSİAD tarafından düzenlenen toplantı esnasında yayınlanan klibi izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hazırlanan klibi beğendiğini ifade etti.