Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin ev sahipliğinde yapılan AK Parti 4. Yerel Yönetimler istişare Toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında Kayseri'deki huzur ve uyum kültürüne dikkat çeken Başkan Çelik, bu özelliği ile Kayseri'nin herkesin gıpta ile baktığı bir şehir olduğunu söyledi.
AK Parti 4. Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı'na Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kayseri, Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin, Aksaray, Kilis, Niğde, Sivas, Yozgat, Adıyaman, Osmaniye ve Nevşehir illerinin Büyükşehir, İl, ilçe ve belde belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kayseri gibi belediyeciliğin duayeni olan bir şehirde belediye başkanlarını ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını belirtti. İktidar olmanın da iktidardan olmanın da belediyelerden geçtiğini ifade eden Özden, AK Partili belediyelerin bu bilinçle çalıştığını kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de "6 bin yıllık kadim bir şehir olan Kayseri'de sizleri ağırlamaktan mutluyuz" diyerek sözlerine başladı. Kayseri'nin bugün ticaret, sanayi, sağlık ve sporun merkezi olduğunu, üniversiteler şehri konumunda bulunduğunu dile getiren Başkan Çelik, şehirdeki huzur ve uyuma dikkat çekti. Valilik, belediyeler, siyasiler, odalar ve diğer kurumlar arasında uyum kültürü bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, bu huzur ve uyumun herkesin gıpta ile baktığı bir unsur olduğunu söyledi. Kayseri'nin yerel yönetimlerdeki başarı hamlesi ile de örnek olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Bir yöneticinin asıl görevi yönettiği coğrafyadaki insanların huzur içinde yaşamalarını sağlamak, mutluluklarını artırmak ve yüzlerini güldürmektir. Günümüz dünyasında hem ülkeler hem de şehirler arasında da müthiş bir yarış ve rekabet yaşanıyor. Dünyada adı ülkesinin önüne geçmiş çok sayıda şehir var. Bu şehirler bir an bile durmaksızın sahip oldukları değerleri yenilemeye, geliştirmeye ve uluslararası arenada pazarlamaya devam ediyorlar. İşte bu yüzden biz de Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak ülke çapında elde ettiğimiz bu zirve noktayı korumak için yeni projeler geliştiriyoruz. Şehir içi ulaşımı rahatlatacak köprülü kavşaklar, yeni organize sanayi bölgeleri, sosyal ve kültürel mekanlar ile kentsel dönüşüm faaliyetleri bunların başında geliyor" dedi.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız ise Türkiye'nin gelişmesinin yerel yönetimler ve merkezi hükümetin ortaklaşa çabaları ile mümkün olduğunu belirterek, her iki yönetimin AK Parti döneminde aynı hedeflere gidiyor olmasının bir sinerji yarattığını söyledi. Bu sinerjinin geleceğimize de yansıtılması gerektiğini ifade eden Yıldız, 1 Kasım seçimlerinin bu anlamda çok önemli olduğunu kaydetti. Yıldız, 1 Kasım seçimlerine yönelik açıklanan seçim beyannamelerine de değinerek, "Ülkeyi yönetme sorumluluğuna talip olmayanların beyannameleri bir vaattir; ancak AK Parti'nin beyannamesi bir taahhüttür" dedi.
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de konuşmasında öncelikle 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. AK Parti'nin potansiyel oyunun yüzde 50'nin üzerinde olduğunu, yüzde 60'lar, yüzde 70'lerde oy alabileceklerini ifade eden Mehmet Özhaseki, bu potansiyeli hedef koyarak çalışma yaptıklarını söyledi. Cumhuriyet tarihinin en başarılı hükümetlerinin AK Parti hükümetleri olduğunu da dile getiren Özhaseki, "Hiç kimse şu hükümet sizden daha başarılıydı diyemez. Bizden daha çok yapısal reform yapan hükümet yok" dedi. Konuşmasında dünyada ve Türkiye'deki belediyecilik tarihine de değinen Mehmet Özhaseki, "Belediyecilikte Türkiye'de 1994 yılı dönüm noktası olmuştur. 1994'te ideolojik belediyecilikten hizmet belediyeciliğine geçildi" dedi. Bugün geldiğimiz noktada belediyeciliğin alt ve üst yapıdan ibaret olmadığını vurgulayan Özhaseki, "Artık başkanlar kendi bölgelerinin avantaj ve dezavantajlarını belirleyerek şehrini geleceğe taşımanın hesaplarını yapıyor. Bir şehrin geleceği, o şehrin yöneticilerinin ufukları ile doğru orantılıdır" diye konuştu.