Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu'nun işbirliğiyle Erciyes'te yapılacak olan "2016 FIS Snowboard Dünya Kupası" için İstanbul'da bir basın toplantısı gerçekleştirildi

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu'nun işbirliğiyle Erciyes'te yapılacak olan "2016 FIS Snowboard Dünya Kupası" için İstanbul'da bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kayak Federasyonu tarafından yapılan basın toplantısında Türkiye'de ilk kez yapılacak olan dünya şampiyonası ve bu şampiyonanın gerçekleştirileceği Erciyes'le ilgili bilgiler verildi. Erciyes ve Kayseri'yi basın mensuplarına anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin ilklerin ve teklerin şehri olduğunu söyledi.

Türkiye, kayakta ilk kez dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak. "FIS Snowboard World Cup" 2016 27 Şubat Cumartesi günü Erciyes'te yapılacak. Dünya snowboard yıldızlarının Kayseri'de buluşacağı şampiyona için İstanbul'da bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu katıldı.

Basın mensuplarına Kayseri ve Erciyes hakkında bilgiler veren Başkan Mustafa Çelik, Kayseri'nin ilklerin ve teklerin şehri olduğunu söyledi. Konuşmasında herkesi Erciyes'e davet eden Başkan Çelik, "Kayseri adeta açık hava müzesi gibi bir şehir. Birçok yenilikleri Türkiye'de ilk defa başlatan yerel yönetime sahip bir şehir. Dört tane üniversitesi olan Anadolu'daki tek şehir. Yine dört tane endüstri bölgesi, bunun yanı sıra serbest bölgesi, teknolojik geliştirme bölgeleri olan bir şehir. Aynı zamanda Kayseri bir huzur şehri. Her haliyle ilklerin ve teklerin şehrindeyiz. Bunlarla birlikte Türkiye'de ilk defa bir yerel yönetim tarafından sadece kış sporları merkezi olarak planlanıp, yapılan ilk ve tek yer Kayseri. Erciyes bugüne kadar yanı başımızda duruyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle konunun ehli dünyaca ünlü uzmanlara planlamasını yaptırdık. Yolundan mekanik tesislerine, pistlerinden konaklama tesislerine kadar tamamının altyapısını yaptık. Şu an itibarıyla yaptığımız yatırımın tutarı 200 milyon avroyu geçti. Farklı zorluk derecelerinde 30 ayrı pistimiz var. Bu pistler 18 ayrı mekanik tesisle birbirlerine bağlı. Şu an pist uzunluğumuz 105 km; ancak yatırımlarımız devam ediyor. Birkaç yıl içinde pist uzunluğumuz 160 km'ye çıkacak. Saatte 25 bin kişiyi mekanik tesislerle taşıyabiliyoruz. Bu çok ciddi bir kapasite. Mekanik tesislerimiz uluslararası camiada kabul görmüş, dev firmaların kurduğu tesisler. Sizleri böyle bir tesise davet ediyorum. Erciyes'i 2015 yılında 1 milyon 600 bin kişi ziyaret etti. Bu seneki hedefimiz 2 milyon. Ancak şimdiye kadarki verilere göre bu hedefi aşacağımız görülüyor. Erciyes'teki yatak kapasitemiz şu anda 1500 civarında; ama şehir merkezinde 6 bin yatak var. Yatak kapasitesi anlamında sorunumuz yok. Bununla birlikte bizim hedefimiz sadece Erciyes'te 6 bin yatağa ulaşmak. Şu an turizm yatırımcılarımızın yatırımları sürüyor. Kısa sürede sadece Erciyes'te 6 bin yatağa ulaşacağız" dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da, "Türkiye'de ilk kez bir kış sporu merkezinde FIS Snowboard Dünya Kupası yapılacak ve dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusu bu yarışta yer alacak" diye konuştu.

Basın toplantısının ardından Başkan Mustafa Çelik televizyon ve gazetelerin Erciyes ve şampiyona ile ilgili sorularını cevapladı.