Gönüllü Kültür Teşekkülleri, Kitap Fuarı için Başkan Çelik’e teşekkür etti.
Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Başkanı Ahmet Taş ve yöneticiler, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e teşekkür ziyaretinde bulundular. Ahmet Taş, Kayseri kültürüne Türkiye’de görülmemiş bir şekilde katkı sunulduğunu belirtti.
Gönüllü Kültür Teşekkülleri Kayseri Platformu Başkanı Ahmet Taş ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i Kitap Fuarı nedeniyle tebrik etti. Kitap Fuarı’nı baştan sona takip etmeye çalıştıklarını ifade eden Ahmet Taş, “Toplumun tüm kesimlerini Kitap Fuarı’nda gördük. Kitapla tanışıldı, yazarlar ve okuyucular bir araya geldi. Kayseri kültürüne Türkiye’de görülmemiş şekilde bir katkı sunuldu. Gerçekten takdire şayan bir hizmet. Tebrik ediyoruz. Allah daha güzellerini nasip etsin. 600 bine yakın insanımız her kesimden gelip ziyaret etti. Sizlerin de her yazarla ilgilenmeniz, konferanslarını izlemeniz, yazarlara plaket vermeniz, en iyi misafirperverliği gösterme gayretiniz bizi duygulandırdı. Katılan bazı yazarlarla görüştük. Türkiye’de böyle bir fuarla ilk defa karşılaştıklarını söylediler” dedi.
“FUARA KATILAN TÜM HEMŞEHİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Gönüllü Kültür Teşekküllerine gösterdikleri nezaketten dolayı teşekkür etti. Yapılan işin sahiplenilmesi ve takdir edilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Çelik, “Sizdeki duygular fuara gelen tüm yazar ve ziyaretçilerin ortak kanaati. Bu fuara değer katan unsurların başında alt yapı ve pek çok hazırlığın en güzel şekilde yapılması geliyor. Profesyonel fuar firmalarının yapamayacağı kalitede bir fuar ortaya koyduk. İkinci değer katan unsur fuarımıza gelen yazarlarımız. Her ideolojik görüşten yazar davet ettik. Herkes geldi, beğendiği yazarı izledi. Ancak fuara asıl değer katan unsur yaklaşık 600 bin ziyaretçi. Çevre illerden de büyük ilgi gördü. Tokat İl Genel Meclisi Üyesi bir arkadaş burayı görünce Tokat’tan her gün iki otobüs öğrenciyi göndereceğini belirtti ve gönderdi. Ankara’dan gelen ziyaretçiler vardı. Tüm hemşehrilerimize fuara değer kattıkları için teşekkür ediyorum. Bu bize ışık tuttu. Hemşehrilerimiz kültür sanatın iyisini yaparsanız biz varız dedi. Biz de bundan sonra her sene Ekim ayını Ekin ayı yapacağız. Fuarın en iyisini daha da büyüterek yapmaya gayret edeceğiz. Kayseri’yi Türkiye’de en fazla okuyan şehir yapmak için çaba göstereceğiz” diye konuştu.