Başkan Çelik, Kayseri Mahallesi'nde açıklamalarda bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Mahallesi'ne yeni fonksiyonlar yüklemek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Çelik, bu çalışmalarla ilgili Kayseri Mahallesi'nde açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Mahallesi'nde yapılacak olan yeni düzenlemelerle ilgili incelemeler yaptı.

HALICILIK KÜLTÜRÜMÜZ KAYSERİ MAHALLESİ'NDE YAŞAYACAK

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, oda başkanlarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etmiş ve ziyaret esnasında Halıcılar Odası'nın Halı Pazarı kurması için yer talebini iletmişti. Başkan Çelik de böyle bir proje için en uygun yerin Kayseri Mahallesi olduğunu belirtmişti. Başkan Mustafa Çelik, konuyla ilgili Kayseri Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Çelik'in incelemelerine Halıcılar Odası Başkanı Ercan Efilti de katıldı. Halıcılar Odası'na verilecek konaklar ve bu konaklarda yapılacak çalışmalarla ilgili tespitlerde bulunan Başkan Mustafa Çelik, Kayseri'nin halıcılık kültürünün Kayseri Mahallesi'nde yaşayacağını söyledi.

Kayseri Mahallesine yeni fonksiyonlar katmak için projeler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Çelik, "Halıcılar Odamıza iki konağımızı vereceğiz. Bir konakta ipek ve yün halının dokunacağı tezgahlar olacak ve burada haftanın her günü halı dokunacak. Bir müze görünümünde halı dokuma atölyesi kurulacak. Gelen misafirler ve turistler Kayseri halı dokuma kültürünü burada öğrenecekler. Diğer konakta ise halı mezadı yapılacak. Konağın önündeki cadde üstünde ise Cumartesi günleri Halı Pazarı kurulacak. Yabancı misafirler buradan halı alma imkanı bulacaklar. Böylece hem halı kültürümüzü tanıtacağız hem de halıcılarımıza gelir kaynağı açmış olacağız. Açılışı kısa sürede yaparız. Halı ilmeklerindeki estetiğe uygun güzel bir mekan haline getireceğiz" dedi.

Halıcılar Odası Başkanı Ercan Efilti ise Başkan Mustafa Çelik'e halıcılık kültürüne verdiği önem nedeniyle teşekkür ederek "İnşallah halıcılık daha iyi seviyelere gelecek. Güzel bir ortamda mesleğimizi ve kültürümüzü tanıtacağız" diye konuştu.

KAYSERİ MUTFAĞI AÇILACAK

Kayseri Mahallesi'ne eklenecek bir başka fonksiyon da Kayseri Mutfağı'nı yansıtan restoran olacak. Kayseri yemeklerinin sunulacağı konakta da incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Çelik, "Kayseri Mahallesi'ndeki konaklarımızın birisi sadece Kayseri'ye özgü yemeklerin tadılacağı bir mekan olacak. Bu mekan Ramazan ayından önce açılacak. Burada mantının kırk çeşidi başta olmak üzere Kayseri mutfağına özel yemekler olacak. Kayseri Mahallesi'ne katacağımız yeni fonksiyonlarla turizm hareketliliği daha da artacak" dedi.