Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Heyeti Temsiliye Reisi' olarak Kayseri'ye gelişinin 96'ncı yıl dönümü törenlerle kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Heyeti Temsiliye Reisi' olarak Kayseri'ye gelişinin 96'ncı yıl dönümü törenlerle kutlandı. Törende şehir adına bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk, Kayseri'nin milli mücadele döneminde üzerine düşen her türlü fedakarlığı yaptığını söyledi.

Atatürk'ün Kayseri'ye gelişi nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende önce Büyük Atatürk koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi, ardından Atatürk anıtına çelenkler sunuldu.

Törende şehir adına bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Savruk, Atatürk'ün, Kayseri'de coşkuyla karşılandığını belirterek, "Bir ülke düşünün, yıllar süren savaşlar nedeniyle insanları bitap düşmüş, açlık, yokluk ve sefalet almış başını gitmiş ve dahası toprakları işgal edilmiş, geleceğe dair kurtuluş adına en küçük bir umut ışığı bile kalmamıştır. Böylesine zor şartlar altında bir milleti yeniden ayağa kaldırmak, içindeki bağımsızlık ruhunu yeniden canlandırmak ve kurtuluşa erişmek için yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk aylar süren Anadolu turunun ardından, yine böyle soğuk bir kış günü Kayseri'ye gelmiştir. Kayseri'de ise heyecanlı bir bekleyiş vardır. Erzurum ve Sivas kongrelerinin ardından yönünü Kayseri'ye çeviren Atatürk, şehrin ileri gelenleri başta olmak üzere halk tarafından coşkuyla karşılanmıştır. Kayseri üzerine düşeni yapma noktasında, her türlü fedakarlığa yapmaya hazır olduğunu net bir şekilde ortaya koyar. Kayseri bugün de ülkenin gelişip kalkınması, müreffeh ülkeler seviyesine çıkması için var gücüyle çalışan şehirlerin başında gelmektedir. Kayseri, kalkınmanın yerelden başladığı inancına dayalı olarak girişimcilik ruhu ile durmaksızın üreterek ülke ekonomisinin lokomotifi şehirlerden birisi olduğunu ortaya koymuştur. Ekonomik bağımsızlık olmadan tam bağımsızlık olmaz diyen Atatürk'ün koymuş olduğu hedefe doğru koşan bir şehir olmanın gururunu taşımaktayız. Bunun yanı sıra şehircilikte ortaya koyduğu performans ile model şehircilikle adını duyururken yalnızca belediyecilikte değil her alanda gelişen bir şehirdir. Ekonomisiyle, şehirciliğiyle, yetiştirdiği siyaset ve devlet adamlarıyla ve hayırsever insanlarıyla Kayseri Anadolu'nun geleceği en parlak şehirlerinden birisidir. Şimdiye kadar nasıl çalışmış ve bu başarıyı yakalamışsak bundan sonra daha da fazla çalışmak hepimizin görevidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm heyeti temsiliye üyelerini rahmetle anıyor, manevi huzurunda hoş geldiniz diyorum" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenden sonra, Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinde konakladığı Atatürk Evi önünde bir program gerçekleştirildi. Halk oyunları ve konserin ardından, Atatürk Evi içindeki serginin açılışı yapıldı.