Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Habertürk'te yayınlanan Öteki Gündem adlı programın ekibi Kayseri'de söyleşiye katıldı

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Habertürk'te yayınlanan Öteki Gündem adlı programın ekibi Kayseri'de söyleşiye katıldı. Söyleşinin konuğu olan Tarihçi Talha Uğurluel Kayseri tarihine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cansu Canan Özgen'in sunumuyla Tarihçi Talha Uğurluel'in katıldığı söyleşi Kadir Has Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. "Osmanlı'nın Şifreleri ve Selçuklu'da Kayseri" konulu söyleşinin başında Kayseri'nin çok güzel bir şehir olduğunu belirten Talha Uğurluel, Kayseri'nin hanımlar yönünün de çok kuvvetli olduğunu dile getirdi ve tarihte çok önemli hanımların bu topraklarda yetiştiğini söyledi.

Talha Uğurluel, konuşmasının bir bölümünde Davud-i Kayseri'den de bahsetti ve mezarının İznik'te bulunduğunu belirtti. Uğurluel, Davud-i Kayseri'nin kayıp olan mezarının 1,5 yıl önce İznik'te yaşlı bir kadının evinin bahçesinden çıktığını kaydetti.

Söyleşide Kayseri'nin fatihinin Melikgazi olduğunu da ifade eden Uğurluel, "Melikgazi Kayseri'yi fethettikten sonra Malatya'yı kuşattığı sırada 82 yaşındayken şehit düştü. Melikgazi Kayseri'yi kurtaran ve Türk İslam şehri yapan isimdir" dedi.

Söyleşi sonrası Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, Talha Uğurluel ve Cansu Canan Özgen'e katılımları nedeniyle teşekkür etti. Söyleşiyi izleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da Uğurluel ve Özgen'e çiçek verdi.