Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Türkiye'nin en büyük sosyal ve spor aktivite merkezi Anadolu Harikalar Diyarı, ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Türkiye'nin en büyük sosyal ve spor aktivite merkezi Anadolu Harikalar Diyarı, ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Harikalar Diyarı'nı bu yılın ilk 9 ayında yaklaşık 1 milyon 600 bin kişi ziyaret etti.

Eğlence ve Oyun Parkı, Buz Pateni Pisti, Su Kayağı Parkı, Spor Tesisleri, Lazer Oyunları Merkezi, Hayvanat Bahçesi, Binicilik Tesisleri, Sosyal Tesisler, Hobi Bahçeleri ve Bilim Merkezi olmak üzere 10 farklı etkinlikle Türkiye'nin en büyük tematik parkı olan Harikalar Diyarı'nın ziyaretçi sayısı bu yılın 9 ayında Kayseri nüfusunu geçti.

ÇOCUKLARIN TERCİHİ HAYVANAT BAHÇESİ

Harikalar Diyarı içindeki Hayvanat Bahçesi açıldığı günden bu yana özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyor. 180 dönüm arazi üzerine kurulu olan Hayvanat Bahçesi farklı türlerden 2 bin 500'e yakın hayvana ev sahipliği yapıyor. Hayvanat Bahçesi bünyesinde 6 bin m² alanda bir de binicilik tesisi yer alıyor. Hayvanat Bahçesi'ni bu yılın ilk 9 ayında 313 bin 849 kişi ziyaret etti.

GENÇLİĞİN GÖZDESİ EĞLENCE PARKI

Anadolu Harikalar Diyarı bünyesinde yer alan Eğlence ve Oyun Parkı özellikle gençlerin gözde mekanı haline geldi. Teknolojik olarak üst standartlardaki oyun gruplarının yanı sıra, korku tünelleri, animasyonlar, Roller-Coaster, Discovery, Super Jumper gibi 30 farklı aktivitenin bulunduğu Eğlence Parkı'nı yılın ilk 9 ayında 411 bin 853 kişi ziyaret etti.

HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDİYOR

700 bin m² üzerine kurulan ve Avrupa'nın sayılı parkları arasına giren Anadolu Harikalar Diyarı Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'ye kazandırmış olduğu en önemli hizmetlerden biri oldu. Kayseri'nin sosyal, sportif ve ekonomi hayatına büyük canlılık katan Harikalar Diyarı, Kayserilileri su ve buz sporları ile de tanıştırdı. Buz pistini yılın ilk 9 ayında 46 bin 120 kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin büyük bölümü buz pateni yapmanın keyfini yaşadı. Buz pistinde, buz pateninin yanı sıra buz hokeyi eğitimi de veriliyor. 100 bin m² alanda kurulu, 33 bin m².lik göleti ve gölet ortasındaki 4 bin m².lik adasıyla Kayseri'ye renk katan Sukaypark da Harikalar Diyarı'nın ilgi çeken etkinlik alanlarından birisi. Sukaypark'ta ilk 9 ayda 5 bin 312 kişi su kayağı yaptı.

SPOR TESİSLERİNE İLGİ BÜYÜK

Harikalar Diyarı içinde yer alan 37 bin m² üzerine inşa edilmiş; biri toprak zeminli 9 adet tenis kortu, 3 adet basketbol-voleybol sahası, 3 adet mini futbol sahası ve bünyesinde kafe-restoran bulunan spor tesisleri de büyük ilgi görüyor. Spor tesislerinden ilk 9 ayda 14 bin 521 kişi yararlandı.

YAŞLILAR HUZUR BULDU

Anadolu Harikalar Diyarı, çocuklar, gençler ve yetişkinlerle birlikte yaşlılarımıza da imkanlar sağladı. Kayseri'de yaşayan ve yaşadıkları mekanlar itibarı ile doğa ile iç içe olma fırsatı bulamayan emeklilerimiz için şehrin farklı bölgelerindeki hobi bahçelerine Harikalar Diyarı içindeki hobi bahçesi de eklendi. 458 adet hobi bahçesi emeklilerimizin huzur bulduğu mekanlardan biri oldu.

AİLELER HEM EĞLENİYOR, HEM DİNLENİYOR

Ailelerin birlikte vakit geçirmesini de sağlayan Anadolu Harikalar Diyarı sadece eğlendirmekle kalmıyor, birbirinden güzel sosyal tesisleri ile dinlenme imkanı da veriyor. Harikalar Diyarı'ndaki sosyal tesislerle Kayserililere yazın Sukaypark Ada'da düğün ya da hafta sonları kahvaltı, göl kenarında yemek gibi imkanlar sunuluyor. Bu yılın ilk 9 ayında Harikalar Diyarı içindeki sosyal tesislerden yaklaşık 700 bin kişi yararlandı. Hobi Bahçesi ve Lazer Oyun Merkezi'nden yararlananlarla birlikte bu yılın ilk 9 ayında Harikalar Diyarı'nın ziyaretçi sayısı 1 milyon 600 bini buldu.