2-5 Mart tarihleri arasında Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenecek Kadınlar Türkiye Kupası 8'li Finalleri öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi

2-5 Mart tarihleri arasında Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenecek Kadınlar Türkiye Kupası 8'li Finalleri öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi.

Kayseri Mahallesi Avlu Restoran'da düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanısıra Vali Yardımcısı Baha Başçelik, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Şerbetçioğlu, TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, TBF Eski Yönetim Kurulu üyesi ve eski MHK Başkanı Metin Şahin ile Basketbol İl Temsilcisi Mehmet Sağlam katıldı. Toplantıda ayrıca kulüp yöneticileri ve sporcular da hazır bulundu.

"YEREL KAYNAKLARLA EN ÇOK TESİS YAPAN ŞEHİRİZ"

Basın toplantısında yaptığı açıklamalarda Kayseri'nin yerel kaynaklarla en çok spor tesisi yapan şehir olduğuna vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, her alanda olduğu gibi sporda da Kayseri'nin lider şehir olduğunu ifade ederek, "33 bin kişilik stadyum, 8 bin kişilik spor salonu, çeşitli büyüklüklerde kapalı spor salonları, olimpik havuz, atletizm pisti, onlarca futbol sahası ve okullarda yapılan 500'den fazla spor sahası'nın yanısıra Erciyes Kayak Merkezi gibi devasa bir tesisi Türk sporunun hizmetine kazandıran Kayseri Büyükşehir Belediyesi, spora ve tesisleşmeye büyük yatırımlar yapmıştır. Bu tesisler de ya finans modeliyle, ya da projesi veya ilk olmasıyla Türkiye'ye örnek oluyor. Bakanlıklar bizim yöntemlerimizi uygulayarak yurt çapında stadlar yapıyor. İşte bu tesisler sayesinde de ulusal ve uluslararası birçok organizasyon Kayseri'de düzenleniyor. Geçen Cumartesi günü Türkiye'de bir ilk olarak Dünya Snowboard Kupası'na evsahipliği yapan şehrimiz şimdi de Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası Finallerine sahne olacak. Katılan tüm takımlara başarılar diliyorum" dedi.

Kayseri Vali Yardımcısı Baha Başçelik'in organizasyonda emeği geçenlere teşekkür edip katılan takımlara başarılar dilemesinin ardından konuşan TBF Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Şerbetçioğlu da Kayseri'nin bir spor şehri olduğuna vurgu yaparak organizasyonun Kayseri'de yapılması hususunda desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e teşekkür etti.

"KAYSERİ, BİZİ CEZBEDİYOR"

TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş de Kayseri'nin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Kayseri'de salonun güzelliği, organizasyondaki başarısı ve AGÜ'nün maçlarına olan seyirci ilgisi bizi her zaman cezbediyor. Burada birbiriden önemli 8 takım var, iyi maçlar olacağına inanıyorum" diye konuştu.

2010'DAKİ BAŞARI HALA HAFIZALARDA

TBF eski yönetim kurulu üyesi ve eski MHK Başkanı Metin Şahin de Kayseri'nin spor organizasyonu konusunda adını duyurmuş bir şehir olduğuna işaret ederek, "Kayseri birçok alanda gelişme ve yükselme gösteriyor. Sporda yaptığı yatırımlarla da bir spor kenti oldu. Bizim için özel olanı ise basketbol açısından iyi bir takımı ve büyük başarıları olan bir şehir. O yüzden federasyonunun bu organizasyon için isabetli bir yer seçimi yaptığını düşünüyorum. Burada 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nı yapmıştık ve o zaman burada maçlarını oynayan takımlar bize organizasyondaki başarıdan, kendilerine gösterilen ilgiden ve seyirci çokluğundan sitayişle ve övgüyle bahsetmişlerdi. Yarından itibaren de yine dolu tribünler önünde güzel maçlar oynanacağını ümit ediyorum" dedi.

Toplantıya katılan kulüp teknik adamları ve sporcular da yaptıkları açıklamalarda eşleşmeler ve finallerle ilgili görüşlerini dile getirdiler.