Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Selçuklu Medeniyeti üzerine dünyanın ilk ve tek müzesi olan Selçuklu Uygarlığı Müzesi Tarihi Kentler Birliği'nin Tarih ve Kültürel Mirası Koruma Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Selçuklu Medeniyeti üzerine dünyanın ilk ve tek müzesi olan Selçuklu Uygarlığı Müzesi Tarihi Kentler Birliği'nin Tarih ve Kültürel Mirası Koruma Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Ödülü, Antalya'da düzenlenen törende Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik aldı.

Tarihi Kentler Birliği'nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında 32 belediyeden 51 proje değerlendirildi. Yarışma sonucunda Selçuklu Uygarlığı Müzesi, Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Ödülü, Antalya'daki YAPEX Fuarında düzenlenen ödül törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik aldı. Ödül töreninde konuşan Başkan Çelik, şehirlerin gelecek nesillere bir kültür mirası olarak taşındığını belirterek, var olan mirasa sahip çıkmak ve gelecek nesillere ulaşmasını sağlamak için Kayseri'de önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni özel ödüle layık gören yarışma jürisi, müzenin ödül almasını sağlayan özellikleri şu şekilde sıraladı: "Anıtsal bir Selçuklu eserinin içinde kurgulanan müze projesi, müzecilik anlayışı olarak yüksek niteliktedir ve Anadolu'da pek çok benzer projeye model oluşturmuştur. Konusunda dünyanın en kapsamlı müzesi konumundaki projede, dinamik iç mimari çözümleri ve sergileme teknikleri özellikle dikkat çekicidir. Proje, kurduğu işbirlikleri açısından olumlu bir model oluşturmaktadır. Proje ayrıca çevresindeki yeşil alanlar ve kamusal mekanlarla kurduğu ilişki ile bütüncül bir kentsel senaryonun parçası olmayı başarmaktadır."