Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocasinan Bulvarı'na yapılan köprülü kavşaklardan ilki olan Karayolları Kavşağı'ndaki köprülü kavşak sadece trafiği rahatlatmakla kalmadı, şehir estetiğine de renk kattı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocasinan Bulvarı'na yapılan köprülü kavşaklardan ilki olan Karayolları Kavşağı'ndaki köprülü kavşak sadece trafiği rahatlatmakla kalmadı, şehir estetiğine de renk kattı. İlk kez uygulanan ard germe sistemi ile yapılan köprülü kavşak ulaşıma getirdiği kolaylığın yanında görselliği ile de dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi eski Çevreyol olarak bilinen Kocasinan Bulvarı'nda trafiğin sürekli akmasını sağlayacak köprülü kavşaklardan ilkini tamamlayarak kısa süre önce hizmete açtı. Karayolları Kavşağı'ndaki trafik sorununu tamamen bitiren köprülü kavşak ve altgeçit, sürücü ve vatandaşlardan tam not aldı. Yapım tekniği ve görselliği ile dikkat çeken köprülü kavşak çevre düzenlemesi ve ışıklandırması ile de ön plana çıkıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Karayolları Kavşağı'nda ve yapımı devam eden KAYSO, Hastane ve İstasyon Caddesi kavşaklarında İstanbul Boğazına yapılan 3. köprü ve İzmit Körfez geçişinde kullanılan ard germe sisteminin kullanıldığını söyledi.

Karayolları Kavşağı'na bu sistemle 440 metre uzunluğunda estetik bir köprü yapıldığını dile getiren Başkan Çelik, köprü ve köprüye bağlı yollar ile çevre düzenlemesinin Kayseri'ye yakışır olması için gayret gösterdiklerini belirtti.