Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e Kayseri’nin Yeraltı Yapıları Envanterleri ile ilgili bir sunum yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen sunumda Kayseri’deki mağaraların yapıları ve kullanım şekilleri anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi,ÇEKÜL Vakfı ve Obruk Mağara Araştırma Grubu ile ortaklaşa yürütülen projenin sunumunu Obruk Mağara Araştırma Grubu Başkanı Ali Murat Yamaç gerçekleştirdi. Kayseri Yeraltı Yapıları Envanteri Projesi kapsamında şimdiye kadar 23 yeraltı şehri ve 6 Kaya yerleşiminin araştırmasını yaptıklarını ifade eden yamaç bu çalışmalar ile Kayserinin yer altındaki bilinmeyen değerlerinin gün yüzüne çıkarılacağını belirtti.Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Yüzyıllar boyu insanların gerek sığınma, gerek korunma amaçlı yaptıkları bu tip yerlerin tamamını gün yüzüne çıkaracaklarını belirterek “Bunlar bizim mirasımız.Bunu önce Kayseri’nin bilmesi lazım. Geçtiğimiz aylarda Kültür Daire Başkanlığımız şehir içinde Kültür Yolu Gezisi yaptı. Kültür Yolu Gezisi’niGevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi’nin önünden başlayıp Kayseri Mahallesi'nde bitirdik. Kültür Yolumuzun dahi henüz bilinmediğini gördük. Demek ki biz daha Kayseri'nin Meydanı’nı, yerüstündeki olayları bilmiyoruz. Bu anlamda çalışmalara devam edeceğiz ve önerileri de dikkate alacağız. En azından pilot yerleri seçip Kayseri turizmine,Türk ve dünya turizmine açmayı planlıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı ve Obruk Mağara Araştırma Grubu ile ortaklaşa yürütülen Projenin sunumuna Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Kayseri Mimarlar Odası Başkanı Eda Velibaşoğlu da katıldı.