Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh
Büyükkılıç, KAYMEK bünyesindeki Göznuru
Tesisleri’nde Ev Yemekleri Hazırlama Kursu’nda eğitim gören kursiyerleri
ziyaret etti. Büyükkılıç, gastronomi yönüyle zenginlikler şehri Kayseri’nin
master şeflerinin yetiştiği KAYMEK’te kursiyerler ile birlikte kış çorbası
pişirdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Mutfağının dünyaya
tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için KAYMEK Sanat ve Mesleki
Eğitim Kursları’nın içerisinde “Ev Yemekleri Hazırlama” dersleri veriyor.
Kursiyerler, Kayseri’nin birbirinden farklı lezzetlerini hem öğreniyor, hem de
bu lezzetleri ön plana çıkarıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KAYMEK
bünyesindeki Göznuru Tesisleri’nde Ev Yemekleri Hazırlama Kursu’nu ziyaret
etti.
“KAYSERİ’DE MUTFAK ZENGİNLİĞİNİ GÖZ ARDI ETMİYORUZ”
Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, lezzetin
anavatanı Kayseri’nin dünyaya tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için
herkesin üstlenmesi gereken önemli bir sorumluluk olduğunu ifade etti.
Kayseri’yi gastronomide hak ettiği yere ulaştırmayı amaçladıklarını vurgulayan
Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Böylesi zengin bir mutfağı tanıtmak, öğrenmek için Ev
Yemekleri Hazırlama Kursu’nda kursiyerlerimiz Kayseri lezzetlerini öğreniyor.
Tabii amacımız, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bunun getirisiyle de
zengin bir mutfak kültürü oluşmuş olan Kayseri’mizi hak ettiği yere
ulaştırmaktır. Tabi aynı zamanda UNESCO’nun ülkeler bazında kreatif şehirler
bağlamında listesine giren bir Kayseri mutfağından bahsediyoruz. O yönüyle de zenginlikler şehri olan
Kayseri’de mutfak zenginliğini de göz ardı etmiyoruz. Kayseri denilince, sucuk,
pastırma, mantı gibi üç tane üründen zannedenler, Kayseri’ye gelip, tatlarımızı
tadıp yanıldıklarını anlayacaklar.”
BÜYÜKKILIÇ, EV YEMEKLERİ HAZIRLAMA KURSUNDA ÇORBA PİŞİRDİ
Öte yandan Başkan Büyükkılıç, KAYMEK mutfağına girerek,
kursiyerlerle birlikte kış çorbası pişirdi.
Kayseri’nin Gastronomi Şehri de
olduğunu belirten Büyükkılıç, “Elbette bu kültürü oluşturan annelerimiz,
bacılarımız, kardeşlerimiz hem eğitimini alıyorlar hem uygulamalarını
görüyorlar hem de Kayseri’mizin ismini ön plana çıkarıyorlar. Ekşili, erişteli
köfteyi birlikte çorba yaptık. Ehil ellerde böyle pişirince, çok lezzetli oluyor.
Ellerinize sağlık. Kayseri mutfağını tanımak isteyenler ‘Ev Yemekleri Hazırlama
Kursu’na’ katılabilirler” diye konuştu.