Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Uygarlığı Müzesi'nde açılan ve büyük ilgi gören ''Kültepe'den Selçuklu'ya Ticaret" konulu sergide son günler yaşanıyor.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında açılan ve Mart ayı sonunda kapanacak olan sergide Kültepe, Roma, Bizans ve Anadolu Selçuklu dönemine ait ticaret konulu eserler yer alıyor.

Kültepe'den gün yüzüne çıkarılan yaklaşık 23 bin 500 tabletten örnekler, Roma dönemi ticaretine ait ağırlıklar, el kantarları, Bizans dönemi ticaretini yansıtan mühürler, ağırlıklar ve Anadolu Selçuklu Dönemi ticaretinden izler taşıyan ağırlıklar, ölçü kapları, mühürler, mühürlü yüzüklerin yer aldığı sergide ayrıca dönemin ticaretiyle ilgili bilgiler bulunuyor.