Büyükşehir Belediyesi, halkın istek ve taleplerinin en kısa yoldan değerlendirilerek çözüme ulaştırılması için iki yeni projeyi hayata geçirdi

Büyükşehir Belediyesi, halkın istek ve taleplerinin en kısa yoldan değerlendirilerek çözüme ulaştırılması için iki yeni projeyi hayata geçirdi. Beyaz Masa Mobil ve Kent Timi uygulaması için Cumhuriyet Meydanı'nda tanıtım toplantısı yapıldı. Tanıtımda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, maksimum hizmet için yenilikler yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Beyaz Masa Mobil uygulaması ve Kent Timi'nin tanıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 'Planlı gelişim, estetik dönüşüm, fonksiyonel gelişim' vizyonu doğrultusunda, daha huzurlu ve daha mutlu bir Kayseri için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Bir taraftan yoğun bir şekilde hizmet ve yatırımları sürdürürken bir taraftan da halka daha yakın olmaya ve mümkün olduğunca her bir vatandaşımıza ulaşmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Çelik, "Vatandaşlarımızın herhangi bir konudaki taleplerini daha hızlı almak ve bu taleplerin gereğini yapmak için yeni hizmet birimlerini hayata geçiriyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız yeni yatırımların tamamı halkımızın çok daha konforlu bir şehirde huzur içerisinde yaşamaları içindir. Amacımız da hedefimiz de budur. Bu hedefe ulaşmak için iki noktanın önemli olduğunu biliyoruz. Birincisi her daim halkımızı dinlemek ve sizlerin taleplerine kulak vermek, ikincisi de iletmiş olduğunuz talepleri en kısa sürede karşılamak. Bu amaçla göreve başladığım ilk günlerden itibaren farklı uygulamalarla mümkün olduğunca çok hemşehrimi dinlemeye çalıştım. Vatandaşlarımızın bizden beklentilerini öğrenmek için anketler yaptırdım. Yuvarlak Masa toplantılarıyla toplumun tüm kesimlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek şehirle ilgili görüşlerini aldım. İlçelerimizi ve mahallelerimizi ziyaretlerimizde toplantılar yaparak hemşehrilerimizi dinledim. Her zaman halkın içinde olmaya özen gösterdim. Aslında bu benim tabiatım. Hemşehrilerimle farklı vesilelerle bir araya gelmekten keyif duyarım. Katılımcı yönetim anlayışını çok daha doğru buluyorum ve kararlarımı herkesi dinleyerek vermek istiyorum. Bu sebeple de beni her zaman halkın içinde gördünüz. Bundan sonra da Allah hizmet ömrü verdiği müddetçe böyle göreceksiniz" dedi.

"KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞININ SINIRLARINI GENİŞLETİYORUZ"

Hizmete sokulan yeni birimlerle katılımcı yönetim anlayışının sınırlarını genişleterek, her bir vatandaşımıza ulaşma imkanına sahip olacaklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Bugün hizmet vermeye başlayacak olan Mobil Beyaz Masa ile bu şehir için söyleyecek sözü olan herkesin sesine kulak vereceğiz. Halkın sorunlarına çözüm arandığı ve taleplerinin dinlendiği Beyaz Masa hizmetini artık vatandaşlarımızın ayağına götüreceğiz. Beyaz Masa Mobil; ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek istek ve talepleri birinci ağızdan alacak. Şehirdeki insan yoğun yerlerde Mobil Beyaz Masa da olacak" diye konuştu.

PRATİK ÇÖZÜMLER İÇİN KENT TİMİ

Beyaz Masa Mobil ile birlikte hizmete giren Kent Timi'ni 'Şehir Müfettişi' olarak da tanımlayan Başkan Mustafa Çelik, "Kısa sürede pratik çözümler getirmek üzere kurulan Kent Timi, şehri gezerek günlük yaşantıda çıkabilecek problemleri tespit edecek ve anında gidermek için görev yapacak. Kent Timi de Türkiye'de bir ilk olacak. Bir taraftan bize iletilen taleplerin yerine getirilip getirilmediğini kontrol edecek bir taraftan da müfettiş gibi şehri gezerek denetim yapacak. Eksikliklerimizi kendimiz tespit edip gidereceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, her iki hizmetin de daha hizmete girmeden takdir topladığını ve bazı belediyelerin uygulamayla ilgili bilgi istediğini belirterek örnek belediye olmaya devam edeceklerini kaydetti. Her iki hizmetin de şehrimiz için hayırlı olmasını dileyen Başkan Çelik, "Halkımıza maksimum hizmet kalitesini sunmak için yeniliklerimizi sürdüreceğiz. Her bir vatandaşımızı hatırlı bileceğiz ve hiç kimsenin hatırını kırmamaya özen göstereceğiz. Daha güzel bir Kayseri için çıktığımız bu yolda tüm hemşehrilerimizin katkısını bekliyoruz. Halkımızdan gelen talepleri şikayet olarak almıyoruz. Vatandaşlarımızın iletecekleri bilgiler şehrimizin toplam kalitesinin artmasına vesile olacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in konuşmasının ardından katılımcılar Beyaz Masa Mobil aracını gezerek Beyaz Masa Mobil ve Kent Timi uygulamalarının nasıl hizmet vereceği konusunda bilgi aldılar.